viernes, 6 de junio de 2014

Pissaladière


Aquesta recepta la vaig veure fa pocs dies a un bloc que segueixo i em vaig enamorar immediatament.  Com que feia dies que pensava com provar la massa amb llevat del Lidl quan la vaig veure no vaig dubtar, ho vaig tenir clar de seguida...  Aquesta coca és un dels plats típics de Niça i de tota la zona de la Costa Blava, i té tot l'encant d'aquella regió, resulta al mateix temps chic i rústica. Em fa pensar als capaços de mimbre, els pantalons al turmell, la lavanda, la brisa del mar i caminar pels carrerons d'un petit poble mariner menjant un tros de saborosa pissaladière... Quines ganes d'estiu!!!

Esta receta la vi hace pocos días en un blog que sigo y me enamoré inmediatamente. Como hacía días que pensaba como probar la masa con levadura del Lidl cuando la vi no dudé, lo tuve claro enseguida ... Esta torta es uno de los platos típicos de Niza y de toda la zona de la Costa Azul, y tiene todo el encanto de aquella región, resulta al mismo tiempo chic y rústica. Me hace pensar en los capazos de mimbre, los pantalones al tobillo, la lavanda, la brisa del mar y caminar por los callejones de un pequeño pueblo marinero comiendo un trozo de sabrosa pissaladière ... Qué ganas de verano!





INGREDIENTS
Una làmina de pasta amb llevat
3 cebes
2 llaunes petites d'anxoves en oli d'oliva de bona qualitat
una fulla de llorer
2 grans d'all grossos o 3 de petits
olives d'Aragó de qualitat ( l'ideal seria olives de Niça...)
sal i pebre
oli d'oliva verge extra

INGREDIENTES 
Una lámina de pasta con levadura 
3 cebollas 
2 latas pequeñas de anchoas en aceite de oliva de buena calidad 
una hoja de laurel 
2 dientes de ajo grandes o 3 pequeños 
aceitunas de Aragón de calidad (lo ideal sería aceitunas de Niza ...) 
sal y pimienta 
aceite de oliva virgen extra


RECEPTA
Netegem la ceba i la tallem fina, com per amanida, la posem a un bol de vidre i l'amanim amb un polsim de sal i un bon raig d'oli d'oliva. Afegim els alls pelats i tallats a làmines i la fulla de llorer. Tapem el bol i ho cuinem al microones durant 8 minuts a 800. A la foto de baix veureu com queda, aquí no n'hi ha tres cebes perquè ja en tenia de feta, nomes em feia falta una mica...

RECETA 
Limpiamos la cebolla y la cortamos fina, como para ensalada, la ponemos en un bol de cristal y la aliñamos con una pizca de sal y un buen chorro de aceite de oliva. Añadimos los ajos pelados y cortados en láminas y la hoja de laurel. Tapamos el recipiente y lo cocinamos en el microondas durante 8 minutos a 800. En la foto de abajo veréis como queda, aquí no hay tres cebollas porque ya tenia hecha, solo me hacía falta una poca...




Estenem la massa i la posem a una safata de forn a sobre d'una làmina de tefló o be de paper de cuina. Repartim per sobre la ceba cuita, les anxoves i les olives.
Ho enfornem amb el forn preescalfat a 160º durant 15 minuts, ho fins que estigui daurat, ja sabeu que depèn del forn.
Quan estigui ben daurat ho traiem del forn i ho deixem refredar a sobre d'una reixeta. Es tan bo tebi com fred i es conserva molt bé d'un dia per l'altre, una fantàstica recepta per pic-nic, per portar a la platja o pel tupper de la oficina...

Extendemos la masa y la ponemos en una bandeja de horno sobre una lámina de teflón o bien de papel de cocina. Repartimos por encima la cebolla cocida, las anchoas y las aceitunas. 
Lo horneamos con el horno precalentado a 160 º durante 15 minutos, hasta que esté dorado, ya sabéis que depende del horno.
Cuando esté bien dorado lo sacamos del horno y lo dejamos enfriar sobre una rejilla. Es tan bueno tibio como frío y se conserva muy bien de un día para otro, una fantástica receta para picnic, para llevar a la playa o para el tupper de la oficina ...

Aquesta recepta la baix veure aquí:
Esta receta la vi aquí:
http://www.undejeunerdesoleil.com/2014/05/pissaladiere.html#more

I si voleu alguna altra recepta de coca salada no us perdeu aquesta coca de calçots i mix de formatges amb la que triomfareu segur.  També us pot agradar aquesta coca de ceba tendra, pebrot escalivat i formatge de cabra, exquisida!  Ideals per una reunió d'amics o per tenir un sopar d'estiu espectacular amb el mínim esforç!

Y si queréis alguna otra receta de coca salada no os perdáis esta coca de cebolleta y mix de quesos con la que triunfaréis seguro. También os puede gustar esta coca de cebolleta, pimiento al horno y queso de cabra ¡exquisita! Ideales para una reunión con amigos o par tener una cena de verano espectacular con el mínimo esfuerzo.