Xips de carbassó i parmesà - Chips de calabacín y parmesano

Aquestes xips han estat tot un èxit a casa meva, a partir d'ara es converteixen en fixes al meu receptari!  I a més he après una nova paraula per definir-les "crusti-fundent" és la paraula més adient per descriure la seva meravellosa textura, una crosta aromàtica de parmesà, ben crocant, i un cor fundent de suau carbassó... Mmmm, una delícia!  Us recomano moltíssim que les feu, són ideals per prendre en qualsevol moment del día; acompanyant una cervesa a l'aperitiu, un deliciós primer plat, una guarnició, o un pica-pica genial mentre mires un partit a la tele, i si guanya el teu equip com ens va passar a nosaltres encara millor!  (Ho sento Mari&Nuri  jejeje)

Estas chips han sido todo un éxito en mi casa ¡a partir de ahora se convierten en fijas a mi recetario! Y además he aprendido una nueva palabra para definirlas "crusti-fundente" es la palabra más adecuada para describir su maravillosa textura, una costra aromática de parmesano, bien crocante, y un corazón fundente de suave calabacín... Mmmm, ¡una delicia ! Os recomiendo muchísimo que las hagáis, son ideales para tomar en cualquier momento del día; acompañando una cerveza en el aperitivo, un delicioso primer plato, una guarnición o un picoteo genial mientras miras un partido en la tele, y si gana tu equipo como nos pasó a nosotros ¡aún mejor! (Lo siento Mari & Nuri jejeje)INGREDIENTS
2 carbassons ben ferms 
100g de formatge parmesà ratllat, acabat de ratllar té més aroma.
un mica de pebre negre acabat de moldre

INGREDIENTES 
2 calabacines bien firmes 
100g de queso parmesano rallado, recién rallado tiene más aroma. 
un poco de pimienta negra recién molidaRECEPTA

Preescalfem el forn, nomès el gratinador, a 200º.

Netegem els carbassons, els eixuguem, els traiem els dos extrems i el tallem a rodanxes ben fines, amb un ganivet afilat o, millor encara, amb una mandolina.

Els posem a una safata de forn folrada de paper de forn i posem a sobre de cada rodanxa de carbassó una culleradeta de cafè de formatge parmesà ratlla i un mica de pebre negre acabat de moldre.RECETA

Limpiamos los calabacines, los secamos, los sacamos los dos extremos y lo cortamos en rodajas bien finas, con un cuchillo afilado o, mejor aún, con una mandolina.
 

Los ponemos en una bandeja de horno forrada de papel de horno y ponemos encima de cada rodaja de calabacín una cucharadita de café de queso parmesano rallado i un poquito de pimienta negra recién molida.Les gratinem uns 8 o 10 minuts, aneu amb compte que es cremen de seguida i les cremades amarguen i no són bones. Un cop les veiem daurades ja estaran.

Haurem de fer més d'una safata, a mi em varen sortir quatre safates, així que si tenim dues mentre una es fa anem preparant la segona.


Las gratinamos unos 8 o 10 minutos, tened cuidado que se queman enseguida y las quemadas amargan y no son buenas. Una vez las vemos doradas ya estarán.

Tendremos que hacer más de una bandeja, a mí me salieron cuatro bandejas, así que si tenemos dos mientras una se hace vamos preparando la segunda. 

Deixem que es refredin una mica i llavors les desenganxem del paper, ajuntem dos xips posant les cares que no tenen formatge juntes i les que tenen formatge cap a l'exterior, s'enganxen de seguida. Aquest pas us el podeu saltar si voleu però no dóna molta feina, es fa en un tres i no res i queda molt xulo. 

Per servir-les com a aperitiu o pica-pica les podem posar en una cistelleta per al pa folrada amb paper de forn o uns tovallons de paper, ja veureu com us torneu fan d'aquestes xips, són ideals i estan de vici!


Dejamos que se enfrien un poco y entonces las despegamos del papel, juntamos dos chips poniendo las caras que no tienen queso juntas i las que tienen queso hacia el exterior, se enganchan enseguida.  Este paso os lo podéis saltar si queréis pero no da mucho trabajo, se hace en un plis plas i queda muy chulo.  

Para servirlas como aperitivo o picoteo las podemos poner en una cestita para el pan forrada con papel de horno o unas servilletas de papel, ya veréis como os volvéis fan de estas chips, son ideales i están de vicio!