Atún marinado a la plancha - Tonyina marinada a la planxa


Tenint uns filets de tonyina a la nevera pots tenir un sopar sa i riquíssim en menys de 20 minuts, són un gran recurs que mai falta a casa meva. De tonyina en mengem casi cada setmana així que la faig de vàries maneres per no aburrirnos, a mi m'agrada molt la tonyina en escabetx per exemple, però aquesta recepta d'avui és de les que més m'agraden. En el temps que s'està marinant el peix pots preparar una amanida o un puré, nomes et faltarà fer la tonyina a la planxa en 3 minuts i tindràs un sopar complet, saníssim i, per descomptat, deliciós!  

Teniendo unos filetes de atún en la nevera puedes tener una cena sana y riquísima en menos de 20 minutos, son un gran recurso que nunca falta en mi casa. Atún comemos casi cada semana así que lo hago de varias maneras para no aburrirnos, a mi me encanta el atún en escabeche por ejemplo pero esta receta de hoy es de las que más me gustan. En el tiempo que se está marinando el pescado puedes preparar una ensalada o un puré, sólo te faltará hacer el atún a la plancha en 3 minutos y tendrás una cena completa, sanísima y, por supuesto ¡deliciosa!


INGREDIENTS
quatre filets de tonyina
una cullerada de mel
dues cullerades de salsa de soja
dues cullerades d'oli picant, podeu veure la recepta aquí oli aromàtic picant, es pot substituir per dues cullerades d'oli i una punteta de bitxo.
una cullerada de vinagre de Mòdena

INGREDIENTES  
cuatro filetes de atún  
una cucharada de miel  
dos cucharadas de salsa de soja  
dos cucharadas de aceite picante, puede ver la receta aquí aceite aromático picante, se puede sustituir por dos cucharadas de aceite y una puntita de guindilla.  
una cucharada de vinagre de Módena


RECEPTA

Barregem tots els ingredients de la marinada i ruixem amb ells els filets de tonyina, els deixem 20 minuts mentre preparem una amanida o bé un puré per acompanyar.

Traiem els filets de tonyina de la marinada i els cuinem  amb la planxa ben calenta, un minut i mig per cada cantó, màxim dos. És molt important que no quedi massa fet ja que en lloc d'un peix melòs, tendre i gustós ens trobaríem amb un tros de suro sec i sense cap gràcia!  Per saber si ja està al punt el podeu tallar una mica pel mig, ha de quedar rosat pel centre.

Quan el traiem de la planxa  li posem una mica de sal en escates per sobre, no massa ja que la salsa de soja és molt salada. 

Ho servim acompanyat de l'amanida, unes verdures o un puré.

Prova també aquestes receptes de peix blau molt fàcils, ràpides i sanes, salmó amb glassejat de soja i vi dolç, salmó daurat al curry de Madràs, sardines al forn amb llimona i orenga o sardines marinades a l'estil d'en Joan Roca.  Amb aquestes receptes tothom voldrà menjar peix blau!


 RECETA

Mezclamos todos los ingredientes de la marinada y rociamos con ellos los filetes de atún, los dejamos 20 minutos mientras preparamos una ensalada o un puré para acompañar.

Sacamos los filetes de atún de la marinada y los cocinamos con la plancha bien caliente, un minuto y medio por cada esquina, máximo dos. Es muy importante que no quede demasiado hecho ya que en lugar de un pez meloso, tierno y sabroso nos encontraríamos con un trozo de corcho seco y sin ninguna gracia! Para saber si ya está en su punto se puede cortar un poco por medio, debe quedar rosado por el centro.

Cuando lo sacamos de la plancha le ponemos un poco de sal en escamas por encima, no demasiado ya que la salsa de soja es muy salada.

Lo servimos acompañado de la ensalada, unas verduras o un puré.


Prueba también estas recetas de pescado azul muy fáciles, rápidas y sanas, salmón con glaseado de soja y vino dulce, salmón dorado al curry de Madrás, sardinas al horno con limón y orégano o sardinas marinadas al estilo de Joan Roca. ¡Con estas recetas todo el mundo querrá comer pescado azul!