martes, 8 de julio de 2014

Sardines al forn amb llimona i orenga - Sardinas al horno con limón y orégano



Una altra recepta del fabulós llibre de cuina grega del que us he parlat, li he estic treien un partit impressionant, que contenta que estic d'haver-me'l comprat!  Podeu creure que es el primer cop des de que no visc amb els meus pares que cuino sardines a casa?  I això que m'encanten, però pel tema de les olors i per que a casa no eren gaire fans doncs no les havia fet mai, sempre les menjava fora. Quan les vaig veure al llibre em vaig decidir a fer-les, i a partir d'ara les faré molts cops perquè queden delicioses, amb aquest amanit de llimona i orenga, i al fer-les al forn tampoc no fa tanta olor. Proveu-les i ja ho veureu!  

Otra receta del fabuloso libro de cocina griega del que os he hablado, le he estoy sacando un partido impresionante ¡que contenta que estoy de habérmelo comprado! ¿Podéis creer que esta es la primera vez desde que no vivo con mis padres que cocino sardinas en casa? Y eso que me encantan, pero por el tema de los olores y por que en casa no eran muy fans pues no las había hecho nunca, siempre las comía fuera. Cuando las vi en el libro me decidí a hacerlas, y apartir de ahora las haré muchas veces porque quedan deliciosas, con este aliño de limón y orégano, y al hacerlas al horno tampoco huele tanto. ¡Probadlas y ya veréis!




INGREDIENTS
2 llimones
500 gr de sardines netes sense cap ni tripa
4 cullerades d'oli d'oliva
4 cullerades de fulles d'orenga
sal i pebre

INGREDIENTES 
2 limones 
500 gr de sardinas limpias sin cabeza ni tripa 
4 cucharadas de aceite de oliva 
4 cucharadas de hojas de orégano 
sal y pimienta 



RECEPTA
Talleu una de las llimones en rodanxes  i exprimiu i ratlleu la pell  de l'altre.
Poseu les sardines a una plata per anar al forn en una sola capa, que no es muntin. Poseu les rodanxes de llimona entre mig del peix i regueu-lo amb el suc de llimona i l'oli. Disposeu per sobre la ratlladura de la llimona i l'orenga, sal i pebre.
Coeu el peix al forn preescalfat a 190º de 20 a 30 minuts o fins que estigui fet.
Serviu-lo adornat amb trossos de llimona.  Una manera fàcil i deliciosa de fer les sardines.
Ja sabeu que el peix blau té moltes propietats, Omega 3 i colesterol del bo així que no deixeu de prendre-les! Si us ve de gust veure més receptes de peix blau proveu aquestes sardines marinades a l'estil de Joan Roca o també aquest altre deliciós plat grec, verat farcit de panses i pinyons. Amb aquesta altra recepta de seitons fregits us dono a més un truc fantàstic per enfarinar qualsevol aliment de forma fàcil i neta, no us ho perdeu!


RECETA 
Cortar uno de los limones en rodajas y exprimid y rallar la piel del otro. 
Poner las sardinas en una bandeja para el horno en una sola capa, que no se monten. Poned las rodajas de limón por el medio del pescado y regar con el zumo de limón y el aceite. Esparcid por encima la ralladura de limón y el orégano, sal y pimienta. 
Cocer el pescado en el horno precalentado a 190 º de 20 a 30 minutos o hasta que esté hecho. 
Servir adornado con trozos de limón. Una manera fácil y deliciosa de hacer las sardinas.
Ya sabeis que el pescado azul Tiene Muchas propiedades, Omega 3 y colesterol del bueno así que no dejéis de tomarlas! Si os apetece ver más recetas de pescado azul probad estas sardinas marinadas al estilo de Joan Roca o también este otro delicioso plato griego, caballa rellena de pasas y piñonesCon esta otra receta de boquerones fritos os doy además un truco fantástico para enharinar cualquier alimento de forma fácil y limpia,  ¡no os lo perdáis!