Aperitivo de hojaldre de chistorra - Aperitiu de pasta de full de xistorraAperitivo de hojaldre de chistorra


Más ideas para la Navidad que se acercay más ideas con hojaldre, soy fan totalHabéis visto qué cosa más monaY son tremendamente fáciles de hacer, además puedes dejar preparados en el congelador y en el último momento sólo debes cocer al horno y listos, un aperitivo divino y sencillísimo para ofrecer a tus invitados!

Aperitiu de pasta de full de xistorra

Més idees per al Nadal que s'acosta, i més idees amb pasta de full, en sóc fan total! Heu vist quina cosa més mona?  I són tremendament fàcils de fer, a més pots deixa-los preparats al congelador i a l'últim moment només els has de coure al forn i llestos, un aperitiu diví i senzillissim per oferir als teus convidats!
INGREDIENTS
1 làmina de pasta de full
1 pàquet de xistorra d'uns 200gr aproximadament
1 ou batut per pintar
una mica d'orenga per decorar o llavors de rosella, de sèsam...

INGREDIENTES
1 lámina de hojaldre  
1 paquete de chistorra de unos 200gr aproximadamente 
1 huevo batido para pintar 
un poco de orégano para decorar o semillas de amapola, de sésamo ...


RECEPTA

Estirem la pasta de full a sobre del mateix paper en que ve embolicada, posem una tira de xistorra al llarg de tot el borde de la pasta i la rodejem de pasta de full, quan la pasta hagi donat tota la volta a la xistorra i els extrems es muntin ja podem tallar la pasta de full.  Ens quedarà com un caneló, com un tub estret i allargat.  Repetim la mateixa operació amb tota la làmina de pasta de full fins acabar-la.

Ara el que va molt bé es posar aquests cilindres que ens han sortit al congelador, com a mínim un parell d'hores,  això facilita molt la tasca de tallar-los i que quedin el màxim d'iguals totes les pastetes, al congelador aguanta perfectament durant setmanes embolicat amb paper film.

Un cop el volem fer servir el traiem del congelador, el deixem descongelar una mitja hora i tallem trossets d'uns dos o tres dits de llargada, els anem disposant a una safata de forn preparada amb paper de forn o bé una làmina de tefló o silicona.  

Un cop tenim la safata amb els nostres saladets preparada els pintem amb ou batut i empolsem per sobre una mica de fulles d'orenga o bé llavors de rosella, de sèsam o el que us agradi més!

Ho enfornem amb el forn preescalfat a 180º durant uns 10 minuts, aneu amb compte que no se us cremi!  

Ja heu vist que fàcil i que bo, prepareu-los i ja veureu que bé que quedeu!


RECETA

Estiramos el hojaldre sobre el mismo papel en el que venia envuelto, ponemos una tira de chistorra a lo largo de todo el borde de la pasta y la rodeamos de hojaldre, cuando la pasta haya dado toda la vuelta a la chistorra y los extremos se monten ya podemos cortar el hojaldre. Nos quedará como un canelón, como un tubo estrecho y alargado. Repetimos la misma operación con toda la lámina de hojaldre hasta terminarla.

Ahora lo que va muy bien es poner estos cilindros que nos han salido en el congelador, como mínimo un par de horas, lo que facilita mucho la tarea de cortarlos y que queden el máximo de iguales todas las pastitas,en  el congelador aguanta perfectamente durante semanas envuelto con papel film.

Una vez lo queremos utilizar sacamos del congelador, lo dejamos descongelar una media hora y cortamos trocitos de unos dos o tres dedos de largo, los vamos disponiendo en una bandeja de horno preparada con papel de horno o una lámina de teflón o silicona.

Una vez tenemos la bandeja con nuestros saladitos preparada los pintamos con huevo batido y espolvoreamos por encima un poco de hojas de orégano o semillas de amapola, de sésamo o el que os guste más!

Lo horneamos con el horno precalentado a 180º durante unos 10 minutos, tened cuidado de que no se os queme!

Ya habéis visto que fácil y que bueno, preparadlos y ya veréis lo bien que quedáis!