lunes, 13 de octubre de 2014

Patates farcides - Patatas rellenas

Patates farcides - Patatas rellenas

Avui us porto una recepta senzilla i que no falla mai, les patates farcides. Són una delícia que enamora a tothom, ningú no es pot resistir!  Aquesta versió meva porta molta verdura així que queden lleugeres i saboroses, proveu-les i veureu com us encanten, es convertiran en una recepta fixa a casa vostra, us ho garantitzo!

Hoy os traigo una receta sencilla y que nunca falla, las patatas rellenas. Son una delicia que enamora a todo el mundo ¡nadie se puede resistir! Esta versión mía lleva mucha verdura así que quedan ligeras y sabrosas, probadlas y veréis como os encantan, se convertirán en una receta fija en vuestra casa ¡os lo garantizo!

Patates farcides - Patatas rellenas
INGREDIENTS
4 patates mitjanes
300 gr de carn de porc picada
1 pastanaga
1 porro
1 ceba
1 branca d'api
2 tomates grosses
1 gra d'all
oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre acabat de moldre
orenga sec
formatge emmental per gratinar, o el que més us agradi
mantega per gratinar


INGREDIENTES 
4 patatas medianas 
300 gr de carne de cerdo picada 
1 zanahoria 
1 puerro 
1 cebolla 
1 rama de apio 
2 tomates grandes 
1 diente de ajo 
aceite de oliva virgen extra 
sal y pimienta negra recién molida 
orégano seco 
queso emmental  para gratinar, o el que más te guste 
mantequilla para gratinar 


RECEPTA

Comencem rentant les patates amb un fregall o raspall a sota l'aixeta, després les posem a bullir amb aigua salada.

Pelem, netegem i piquem la pastanaga, el porro, la ceba i la branca d'api, trèiem les llavors si n'hi ha a les tomates i les ratllem.

Pelem i piquem l'all i el posem a sofregir a una paella amb l'oli fred, quan comenci a desprendre un agradable olor afegim la pastanaga picada i deixem que es vagi fent uns tres minuts, aleshores afegim la ceba, el porro i l'api i deixem que es vagi sofregint fins que estigui tot tendre, aleshores afegim la tomata ratllada i continuem sofregint, fins que hagi evaporat l'aigua i  es vegi brillant.

Afegim la carn picada al sofregit de verdures i deixem que es vagi coent, ho empolvorem amb orenga sec i afegim la sal i el pebre.

Quan les patates ja son tendres les escorrem i les deixem refredar.  Un cop fredes les tallem per la meitat sense pelar-les i les anem buidant amb un aparell de treure boles o amb una cullereta.

Barregem la meitat de la polpa de patata que hem extret amb el sofregit, rectifiquem si cal de sal, pebre o orenga i amb aquesta barreja farcim les meitats de patata buides, formant pilonets.

Repartim per sobre una mica de formatge ratllat i uns trossets de mantega, les posem a una safata de forn folrada de tefló o de paper de coure i les posem a gratinar fins que es vegi la superfície daurada i el formatge ben fos i cruixent.  Un plat deliciós!


RECETA 

Empezamos limpiando las patatas con un estropajo o cepillo debajo el grifo, después las ponemos a hervir con agua salada. 

Pelamos, limpiamos y picamos la zanahoria, el puerro, la cebolla y la rama de apio, quitamos las semillas, si las hay, en los tomates y los rallamos. 

Pelamos y picamos el ajo y lo ponemos a sofreír en una sartén con el aceite frío, cuando empiece a desprender un agradable olor añadimos la zanahoria picada y dejamos que se vaya haciendo unos tres minutos, entonces añadimos la cebolla, el puerro y el apio y dejamos que se vaya sofriendo hasta que esté todo tierno, entonces añadimos el tomate rallado y continuamos sofriendo, hasta que haya evaporado el agua y se vea brillante. 

Añadimos la carne picada al sofrito de verduras y dejamos que se vaya cociendo, lo espolvoreamos con orégano seco y añadimos la sal y la pimienta. 

Cuando las patatas ya están tiernas las escurrimos y las dejamos enfriar. Una vez frías las cortamos por la mitad sin pelarlas y las vamos vaciando con un aparato de sacar bolas o con una cucharilla. 

Mezclamos la mitad de la pulpa de patata que hemos extraído con el sofrito, rectificamos si es necesario de sal, pimienta o orégano y con esta mezcla rellenamos las mitades de patata vacías, formando montoncitos. 

Esparcimos por encima un poco de queso rallado y unos trocitos de mantequilla, las ponemos en una bandeja de horno forrada de teflón o de papel de cocer y  las ponemos a gratinar hasta que se vea la superficie dorada y el queso bien fundido y crujiente ¡Un plato delicioso!


Més receptes de patates?
¿Mas recetas de patatas?




Aquesta truita gallega està per tirar coets!

¡Esta tortilla gallega esta para tirar cohetes!