lunes, 22 de septiembre de 2014

Hamburguesa d'escalivada amb formatge de cabra - Hamburguesa de verduras al horno con queso de cabra

Hamburguesa d'escalivada - Hamburguesa de escalivada

L'entrada d'avui és molt especial, per un cantó per que amb ella participo al "Memòries d'una cuinera" del mes de setembre dedicat  a les hamburgueses, és una trobada de blocaires en català i em fa especial il.lusió, si voleu veure les altres hamburgueses participants a partir del dia 1 d'octubre les trobareu aquí "Memòries d'una cuinera". El segon motiu es que amb aquesta entrada enceto una col.laboració amb la Carnisseria Gironell del mercat del LLeó, la meva carnisseria de sempre!  Ja sabeu que no consumeixo moltíssima carn, tot i que a casa ens encanta, així que la que consumim intento que sigui de molta qualitat i de total confiança, com tot el que tenen a la Carnisseria Gironell. Si esteu a prop de Girona i podeu no us ho perdeu, jo fa anys que hi vaig i m'encanta, no nomès tenen uns productes extraordinaris, a més t'aconsellaran sempre de la millor manera.
A part de la qualitat del seu producte sempre estan innovant per oferir els millors serveis als seus clients, com els papers i bosses que fan servir per embolicar la carn o bé les làmines de plàstic per separar les llesques d'embotit. La bossa de transport es tanca hermèticament i manté millor la temperatura fins que el producte arriba a casa per tant arriba en immillorables condicions, i dura molt més igual de fresca. També estan treballant en unes bosses per coure al vapor, m'han donat unes quantes perquè faci proves, ja us aniré explicant que tal, em sembla alguna cosa superpràctico!

Vinga doncs, parlem de la recepta d'avui!  Es una hamburguesa divina, feta amb la carn de Carnisseria Gironell i les verdures ecòlogiques de La Coromina, tot del Mercat del Lleó, el millor mercat de la ciutat que aquest any celebra el seu 70 aniversari, comerç de proximitat i  de Km. 0, millor imposible!

No es cap secret que l'escalivada i la carn formen una parella ideal, i si li sumem el formatge de cabra i les olives de Kalamata, la combinació quasi arriba a la perfecció,  doncs així és aquesta hamburguesa, hamburguesa mediterrània li podriem dir! Res més mediterrani que les verdures escalivades, les olives negres i el formatge de cabra, divi! Us animeu a fer-la? Es facilíssim i el resultat escandalosament bo!


La entrada de hoy es muy especial, por un lado por que con ella participo en "Memories d'una cuinera" del mes de septiembre dedicado a las hamburguesas, es un encuentro de bloggers en catalán y me hace especial ilusión, si queréis ver las otras hamburguesas participantes a partir del día 1 de octubre las encontraréis aquí "Memories d'una cuinera". El segundo motivo es que con esta entrada empiezo una colaboración con la Carnicería Gironell del mercado del León, mi carnicería de siempre! Ya sabéis que no consumo muchísima carne, aunque en casa nos encanta, así que la que consumimos intento que sea de mucha calidad y de total confianza, como todo lo que tienen en la Carnicería Gironell. Si estáis cerca de Girona y podéis no os lo perdáis, yo hace años que voy y me encanta, no sólo tienen unos productos extraordinarios, además os aconsejarán siempre de la mejor manera. 
Aparte de la alta calidad de sus productos siempre están innovando para ofrecer los mejores servicios a sus clientes, como los papeles y bolsas que usan para envolber la carne o bien las láminas de plástico para separar las lonchas de embutido. La bolsa de transporte se cierra herméticamente y mantiene mejor la temperatura hasta que el producto llega a casa por lo tanto llega en inmejorables condiciones, y dura mucho más igual de fresca. También están trabajando en unas bolsas para cocer al vapor, me han dado unas cuantas para que haga pruebas, ya os iré contando que tal, me parece algo superpràctico! 


Venga pues, hablemos de la receta de hoy! Es una hamburguesa divina, hecha con la carne de Carnicería Gironell y las verduras ecológicas de La Coromina, todo del Mercado del León, el mejor mercado de la ciudad que este año celebra su 70 cumpleaños, comercio de proximidad y de Km. 0, mejor imposible! 


No es ningún secreto que la escalivada y la carne forman una pareja ideal, y si le sumamos el queso de cabra y las aceitunas de Kalamata, la combinación casi llega a la perfección, pues así es esta hamburguesa, hamburguesa mediterránea la podríamos llamar! Nada más mediterráneo que las verduras asadas, las aceitunas negras y el queso de cabra, divino! Os animáis a hacerla? Es facilísimo y el resultado escandalosamente bueno!

Hamburguesa d'escalivada - Hamburguesa de escalivada



INGREDIENTS (surten 6 hamburgueses de 200gr o bé 8 de 150 gr. es poden congelar)
900 gr de carn picada, la meva era 90% vedella 10% porc, de Carnisseria Gironell
150 gr de pebrots escalibats, nets i picats
150 gr d'albergínia escalivada, neta i picada, tota la verdura és de La Coromina
1 all picat
1 ceba picada i sofregida o feta al microones, la recepta la teniu AQUI
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de pebre negre acabat de moldre
un rulo de formatge de cabra petit tallat a rodanxes fines
uns panets de qualitat

Per la salsa
3 cullerades de maionesa suau, casolana o bé comprada feta.
1 cullerada d'oli d'oliva
15 olives de Kalamata, les d'Arago també servirien però tenen molt poca carn, millor les de Kalamata per aquesta preparació.


INGREDIENTES (salen 6 hamburguesas de 200 gr o bien 8 de 150 gr , se pueden congelar)
900 gr de carne picada, la mía era 90% ternera 10% cerdo, de Carnicería Gironell 
150 gr de pimientos al horno, limpios y picados 
150 gr de berenjena al horno, limpia y picada, toda la verdura es de La Coromina 
1 ajo picado 
1 cebolla picada y sofrita o hecha en el microondas, la receta la tenéis AQUÍ 
1 cucharadita de sal 
1/2 cucharadita de pimienta negra recién molida 
un rulo de queso de cabra pequeño cortado en rodajas finas
unos panecillos de calidad

Para la salsa 
3 cucharadas de mayonesa suave, casera o bien comprada hecha. 
1 cucharada de aceite de oliva 
15 aceitunas de Kalamata, las de Aragón también servirían pero tienen muy poca carne, mejor las de Kalamata para esta preparación.



RECETA


En un bol posem la carn picada, el pebrot i l'albergínia escalivats i picats, la ceba cuita (no ha de quedar daurada, nomès transparent, la recepta la teniu AQUI), la sal, el pebre i l'all picat, ho barregem tot fins que quedi ben integrat, per mi la millor manera es fer-ho amb les mans.

Anem agafant porcions de la barreja de carn de la mida que volem, formem una bola i desprès l'aplanem amb el palmell de la ma, si teniu podeu fer servir un motllo especial pero a mà queden prou bé. Jo aquestes les vaig fer de 200 gr, quedaven ben bé de la mida del panet.


RECETA 


En un bol ponemos la carne picada, el pimiento y la berenjena asados ​​y picados, la cebolla cocida (no debe quedar dorada, sólo transparente, la receta la tenéis AQUÍ), la sal, la pimienta y el ajo picado, lo mezclamos todo hasta que quede bien integrado, para mí la mejor manera es hacerlo con las manos. 



Vamos cogiendo porciones de la mezcla de carne del tamaño que queremos, formamos una bola y después la aplanamos con la palma de la mano, si tenéis podéis utilizar un molde especial pero a mano quedan bastante bien. Yo estas las hice de 200 gr, quedaban exactamente del tamaño del panecillo.





Les olives de Kalamata venen amb os així que amb l'ajuda d'un ganivet els anem traient la carn, no es difícil, son molt molsudes i de carn gruixuda, a més tenen un sabor boníssim!  Desprès les piquem ben fines i les barregem amb la maionesa i l'oli d'oliva, ho barregem tot molt be fins que ens quedi una barreja ben homogènia.

Obrim els panets per la meitat i els posem a torrar pel mig a una planxa, si es acanalada millor, el toc cruixent per dintre queda deliciós!

Mentrestant anem fent les hamburgueses a una altra planxa ben calenta i pintada amb oli d'oliva, les fem al nostre gust de cocció,si us agrada bastant feta després del primer moment haureu de baixar el foc, veieu els consells per coure la carn AQUÍ.

Untem els panets amb la salsa d'olives de Kalamata, posem a sobre les hamburgueses acabades de fer i per sobre posem dos o tres rodanxes de formatge de cabra. Amb un bufador cremem una mica el formatge per tal que es fongui lleugerament sobre la carn.  Si no teniu bufador podeu posar la part de baix del panet amb l'hamburguesa i el formatge a sobre a gratinar al forn, de seguida que veieu que el formatge es comença a fondre la traieu i ja ho podeu servir, si voleu acompanyat d'una mica d'amanida.

Aquestes hamburgueses amb les verdures queden molt tendres i sucoses, ja veureu quin èxit!



Las aceitunas de Kalamata se venden con hueso así que con la ayuda de un cuchillito les vamos sacando la carne, no es difícil, son muy tiernas y de carne gruesa, además tienen un sabor buenísimo! Después las picamos bien finas y las mezclamos con la mayonesa y el aceite de oliva, lo mezclamos todo muy bien hasta que nos quede una mezcla bien homogénea. 

Abrimos los panecillos por la mitad y los ponemos a tostar por la parte del medioen una plancha, si es acanalada mejor, el toque crujiente por dentro queda delicioso! 

Mientras tanto vamos haciendo las hamburguesas en otra plancha bien caliente y pintada con aceite de oliva, las hacemos a nuestro gusto de cocción, si os gusta bastante hecha después del primer momento tendréis que bajar el fuego, ved los consejos para cocer la carne AQUÍ

Untar los panecillos con la salsa de aceitunas de Kalamata, ponemos encima las hamburguesas recién hechas y por encima ponemos dos o tres rodajas de queso de cabra. Con un soplete quemamos un poco el queso para que se derrita ligeramente sobre la carne. Si no tienes soplete puedes poner la parte de abajo del panecillo con la hamburguesa y el queso por encima a gratinar en el horno, en cuanto veáis que el queso se empieza a fundir la sacáis y ya lo podéis servir, si deseáis acompañado de un poco de ensalada. 

Estas hamburguesas con las verduras quedan muy tiernas y jugosas, ya veréis qué éxito!