Crestes d'espinacs i formatge fresc - Empanadillas de espinacas y queso fresco

Crestes d'espinacs i formatge crema - Empanadillas de espinacas y queso crema

Ara feia dies que no publicava una recepta d’aperitiu, serà que a l’estiu  l‘aperitiu el fem mes a fora i ara, amb la tornada a la rutina, els caps de setmana tornem a  fer els àpats dels dies de festa a casa i ve més de gust preparar alguna coseta per picar. 
Ja sabeu que m’agrada molt preparar mossets per picar amb la massa de les crestes que ja ve feta, admeten un munt de farcits diferents i sempre queden deliciosos, com aquest paquetets de formatge de cabra i ceba caramel·litzada, les crestes de botifarra negra i poma o els triangles de sobrassada i mel,  tots deliciosos i un èxit segur!   Aquests d’avui estan farcits d’espinacs i formatge crema, una combinació estupenda i que queda molt bé, és un dels meus farcits preferits en la pasta fresca així que quan vaig veure que l’Aurora de La Coromina tornava a tenir aquests espinacs tan petits i tendres  a la parada del mercat del Lleó vaig pensar que els faria d’aquesta manera, bé, per ser sincers vaig pensar que faria pasta fresca tipus raviolis o similar però al final se’m va tirar el temps a sobre i vaig canviar de plans, es que aquestes crestes són tan ràpides i fàcils de fer i el resultat es taaaaaaan bo!  I són una estupenda manera de fer als nens menjar verdures, preparades així les devoren!
Ahora hacía días que no publicaba una receta de aperitivo, será que en verano el aperitivo lo hacemos mas fuera y ahora, con la vuelta a la rutina, los fines de semana volvemos a hacer las comidas de los días de fiesta en casa y apetece más preparar alguna cosita para picar.
Ya sabéis que me gusta mucho preparar bocaditos para picar con la masa de las empanadillas que ya viene hecha, admiten un montón de rellenos diferentes y siempre quedan deliciosos, como este paquetitos de queso de cabra y cebolla caramelizada, las empanadillas de morcilla y manzana o lostriángulos de sobrasada y miel ¡todos deliciosos y un éxito seguro!
Estos de hoy están rellenos de espinacas y queso crema, una combinación estupenda y que queda muy bien, es uno de mis rellenos preferidos en la pasta fresca así que cuando vi que  Aurora volvía a tener estas espinacas tan pequeñas y tiernas en la parada de La Coromina del mercado del León pensé que las haría de esta manera, bien, para ser sinceros pensé que haría pasta fresca tipo raviolis o similar pero al final se me echó el tiempo encima y cambié de planes, es que estas crestas son tan rápidas y fáciles de hacer y el resultado es taaaaaaan bueno! Y son una estupenda manera de hacer a los niños comer verduras ¡preparadas así las devoran!

Crestes d'espinacs i formatge crema - Empanadillas de espinacas y queso crema


INGREDIENTS
1 paquet de pasta de fer crestes, ja sabeu la marca, oi?
250 gr d’espinacs
250 gr de formatge fresc
1 all
1 ceba
sal i pebre negre acabat de moldre
1 ou batut amb un rajolí de llet per pintar les crestes
llavors de sèsam per decorar, jo vaig fer servir sèsam negre

INGREDIENTES
1 paquete de pasta de hacer empanadillas, ya sabéis la marca, ¿verdad?
250 gr de espinacas
250 gr de queso fresco
1 ajo
1 cebolla
sal y pimienta negra recién molida
1 huevo batido con un chorrito de leche para pintar las empanadillas
semillas de sésamo para decorar, yo usé sésamo negro


RECEPTA
Netegem els espinacs i els escorrem bé.  Pelem i piquem l’all i la ceba. 
Posem l’oli d’oliva a escalfar a una paella amb l’all picat, quan estigui calent i l’all comenci a agafar color afegim la ceba i deixem que es sofregeixi una mica, just fins quedar transparent. També podem fer-ho al microones, la recepta la teniu  AQUI.
Afegim a la paella les fulles d’espinacs netes i senceres i deixem que es vagin fent, si no us caben totes les aneu afegint a mida que es van encongint a la paella, veureu que s’encongeixen  moltíssim ràpidament.  Tan bon punt estiguin totes cuites apaguem el foc i les reservem, no han de quedar massa fetes.
Deixem que perdi una mica l’escalfor i colem els espinacs, deixen anar molta aigua. Seguidament  barregem els espinacs amb el formatge fresc i ho salpebrem al gust per acabar el farcit.
Farcim les rodones de pasta de cresta amb una cullerada sopera del farcit i les tanquem amb la forma que més ens agradi, jo aquest cop he fet uns paquetets rectangulars que queden molt monos.
Disposem totes les crestes a una safata d’anar al forn folrada d’una làmina de tefló o de paper de coure i les pintem amb la barreja d’ou i llet.  Les empolvorem amb una mica de llavors de sèsam o les que tingueu més a mà, de rossellà, de lli... i ja les podem enfornar al forn preescalfat a 180º.  En uns 8-10 minuts estaran, vigileu que no es cremin perquè es fan molt ràpid.  Segur que us encantaran!


RECETA
Limpiamos las espinacas y las escurrimos bien. Pelamos y picamos el ajo y la cebolla. 

Ponemos el aceite de oliva a calentar en una sartén con el ajo picado, cuando esté caliente y el ajo empiece a tomar color añadimos la cebolla y dejamos que se sofría un poco, justo hasta quedar transparente. También podemos hacerlo en el microondas, la receta la tenéis AQUÍ
Añadimos a la sartén las hojas de espinacas limpias y enteras y dejamos que se vayan haciendo, si no te caben todas las vas añadiendo a medida que se van encogiendo en la sartén, verás que se encogen muchísimo rápidamente. Cuando estén todas cocidas apagamos el fuego y las reservamos, no deben quedar demasiado hechas.  
Dejemos que pierda un poco el calor y colamos las espinacas, sueltan mucha agua. Seguidamente mezclamos las espinacas con el queso fresco y lo salpimentamos al gusto para terminar el relleno
Rellenamos los círculos de pasta de cresta con una cucharada sopera del relleno y las cerramos con la forma que más nos guste, yo esta vez he hecho unos paquetitos rectangulares que quedan muy monos
Disponemos todas las crestas en una bandeja de horno forrada de una lámina de teflón o de papel de cocer y las pintamos con la mezcla de huevo y leche. Las espolvoreamos con un poco de semillas de sésamo o las que tengas más a mano, de amapola, de lino...  Y ya las podemos hornear en el horno precalentado a 180 º. En unos 8-10 minutos estarán, vigilad que no se quemen porque se hacen muy rápido. ¡Seguro que os encantarán!