Sandwich de queso y tomate - Sandwich de formatge i tomata


Aquest sandwich si que és la bomba! Recorda una mica a les delicioses quesadilles que vaig publicar fa un temps però és encara més fàcil de fer. Cada cop que el faig a casa em fan l'onada, i més senzill no pot ser, i ràpid!  Un sandwich deliciós per prendre en qualsevol moment del dia, la seva combinació de cruixent i cremós es perfecta i el toc refrescant de la tomata, el picant dels bitxos, si us agrada, el toc especiat de la salsa, la deliciosa olor del pa torrat i del formatge fos... El que deia és la bomba!

La recepta és senzillíssima però per a que us surti un sanswich memorable és bàsic un bon pa de pagès cuit en forn llenya. Ara hi ha moltes panaderies de qualitat i el podreu trobar fàcilment, ja no cal anar als remots poblets a buscar-lo, per sort. Benvinguda la moda de menjar bon pa, que duri!  També és molt important que feu servir unes bones tomates, amb gust i aroma de tomata, ara a l'estiu no us costarà trobar-les i a més estan molt bé de preu. I per últim però no menys important el formatge també ha ser bo, aquelles làmines que es fonen i que anomenen formatge no valen, ha de ser formatge de veritat!  

Este sandwich si que es la bomba! Recuerda un poco a las deliciosas quesadillas que publiqué hace un tiempo pero es aún más fácil de hacer. Cada vez que lo hago en casa me hacen la ola, y más sencillo no puede ser ¡y rápido! Un sandwich delicioso para tomar en cualquier momento del día, su combinación de crujiente y cremoso es perfecta y el toque refrescante del tomate, el picante de las piparras, si os gusta, el toque especiado de la salsa, la deliciosa olor del pan tostado y del queso fundido ... Lo dicho ¡es la bomba!

 La receta es sencillísima pero para que os salga un sanswich memorable es básico un buen pan de hogaza cocido en horno leña. Ahora hay muchas panaderías de calidad y se puede encontrar fácilmente, ya no es necesario ir a los remotos pueblos a buscarlo, por suerte. Bienvenida la moda de comer buen pan, ¡que dure! También es muy importante que utilices unos buenos tomates, con sabor y aroma de tomate, ahora en verano no te costará encontrarlos y además están muy bien de precio. Y por último pero no menos importante el queso también ha de ser bueno, aquellas láminas que se funden y que llaman queso no valen, debe ser queso de verdad!
INGREDIENTS

pa de payès tallat a llesques
unes làmines de formatge. Jo emmental però podeu fer servir el que més us agradi mentre fongui bé.
dues tomates tallades a llesques, les meves són de La Coromina
4 bitxos confitats en vinagre si us agrada  el toc picant i àcid que hi donen
4 cullerades de maionesa
2 cullerades de salsa Worcestershire (per exemple Perrins)
oli d'olia verge extra


INGREDIENTES 

pan de hogaza cortado en rebanadas  
unas láminas de queso. Yo emmental pero puedes utilizar el que más te guste mientras se derrita bien.  
dos tomates cortados en rebanadas, los míos son de La Coromina  
4 piparras encurtidas si os gusta el toque picante y ácido que dan 
4 cucharadas de mayonesa  
2 cucharadas de salsa Worcestershire (por ejemplo Perrins
 aceite de olía virgen extraRECEPTA

Barregem la salsa maionesa amb la salsa Worcesteshire, ho batem per que quedin ben integrades i seguidament untem dues llesques de pa  amb aquesta barreja.

A sobre d'una llesca untada amb la salsa disposem dues làmines de tomata o tres. les que calguin per cobrir tota la llesca, a sobre una o dues làmines de formatge, segons com sigui de gran la llesca i a sobre un tros o dos de bitxos, si en voleu posar.

Ho tapem amb l'altra llesca untada i pintem amb oli d'oliva verge extra la llesca per sobre, posem el sandwich a una planxa ben calenta per la cara que hem untat d'oli, millor si es una planxa acanalada, deixarà aquestes boniques marques al sandwich que encara el fan més apetitós.  Quan tenim el sandwich a la planxa li hem de posar un pes al damunt, jo poso una taula de tallar i a sobre les peses de fer gimnàs, però podeu posar un bric de llet o alguna altra cosa que pesi bastant, aquesta idea de les peses de gimnàs és de la genial Nigella Lawson, un truc que va de perles com tots els seus!

Ho deixem nomes mig minut, o fins que veieu que el pa ja està torrat, traiem el pes del damunt i pintem amb oli la llesca de pa que ara anirà a la planxa, ho girem i repetim el procés de posar pes a sobre igual que abans, fins que el pa ja estigui torrat i el formatge es comenci a fondre.

Retirem el sandwich de la planxa, el disposem a una taula de tallar amb cura de no cremar-nos i el tallem per la meitat. El servim de seguida i ja podem preparar-nos per tenir un moment de plaer, aquest sandwich és tan deliciós que no et creuràs com n'és de fàcil i ràpid de preparar!

Vols més receptes d'entrepans deliciosos?  mira aquí, t'encantaran aquests entrepans!  I si el que vols són més receptes de torrades d'aquelles ideals per prendre en qualsevol moment del dia aquesta bruschetta no et deixarà indiferent, per alguna cosa és tot un clàssic de la cuina italiana!  


RECETA

Mezclamos la salsa mayonesa con la salsa Worcesteshire, lo batimos para que queden bien integradas y seguidamente untamos dos rebanadas de pan con esta mezcla.

Encima de una rebanada untada con la salsa disponemos dos láminas de tomate o tres. las que sean necesarias para cubrir toda la rebanada, encima una o dos láminas de queso, según como sea de grande la rebanada y encima un trozo o dos de piparras, si las quieres poner.

Lo tapamos con la otra rebanada untada y pintamos con aceite de oliva virgen extra la rebanada por encima, ponemos el sandwich en una plancha bien caliente por la cara que hemos untado de aceite, mejor si es una plancha acanalada, dejará estas hermosas marcas en el sandwich que todavía lo hacen más apetitoso . Cuando tenemos el sandwich en la plancha le tenemos que poner un peso encima, yo pongo una tabla de cortar y encima las pesas de hacer gimnasia, pero puedes poner un brik de leche o alguna otra cosa que pese bastante. Esta idea de las pesas de gimnasio es de la genial Nigella Lawson, un truco que va de perlas como todos los suyos!

Lo dejamos sólo medio minuto, o hasta que veas que el pan ya está tostado, quitamos el peso de encima y pintamos con aceite la rebanada de pan que ahora irá a la plancha, lo giramos y repetimos el proceso de poner peso encima  igual que antes hasta que el pan esté tostado y el queso se empiece a fundir.

Retiramos el sandwich de la plancha, lo disponemos en una tabla de cortar con cuidado de no quemarnos y lo cortamos por la mitad. Lo servimos enseguida y ya podemos prepararnos para tener un momento de placer, este sandwich es tan delicioso que no te creerás lo fácil y rápido de preparar que ha sido!

¿Quieres más recetas de deliciosos bocadillos? Mira aquí, te encantarán estos bocadillos! Y si lo que quieres son más recetas de tostadas de aquellas ideales para tomar en cualquier momento del día esta bruschetta no te dejará indiferente, por algo es todo un clásico de la cocina italiana!