Pastís mousse de pressec - Pastel mousse de melocotón


Estic molt contenta de com m'ha quedat aquest pastís, tenint en compte les condicions en que el vaig fer.  A casa de la meva sogra, sense batedora en condicions, sense màniga pastissera, quallant la gelatina a una nevera que no té les baldes rectes... i deu ni do el goig que fa també!  I de gust i aroma impressionants, l'haig de repetir a casa tranquil·lament i amb els meus estris perquè ens va encantar a tots. No és gens empalagòs i té una textura molt suau que no atipa gens i un gust exquisit, un d'aquells pastissos que passen sols!
La història és que estàvem passant uns dies a casa de la meva sogra i el meu fill va voler celebrar amb ella i per tercera vegada aquest any el seu aniversari. Va voler un pastís de préssec en almívar, que li encanta, així que vaig provar a veure que tal em sortia l'invent. El resultat és un deliciós i fresquíssim pastís que no necessita forn, ideal per aquest temps!  A més més fàcil de fer no pot ser, nomes cal deixar temps entre capa i capa per tal que la gelatina qualli bé. Si jo ho he pogut fer en aquelles condicions a vosaltres us sortirà un pastís de luxe,  proveu-lo i ja veureu quin èxit que tindrà!

Estoy muy contenta de cómo me ha quedado este pastel, teniendo en cuenta las condiciones en que lo hice. En casa de mi suegra, sin batidora en condiciones, sin manga pastelera,  cuajando la gelatina en una nevera que no tiene las baldas rectas... ¡y hay que ver la pinta que tiene! Y de sabor y aroma impresionantes también, lo tengo que repetir en casa tranquilamente y con mis utensilios por que que nos encantó a todos. No es nada empalagoso y tiene una textura muy suave que no sacia nada y un gusto exquisito ¡uno de esos pasteles que pasan solos! 
La historia es que estábamos pasado unos días en casa de mi suegra y mi hijo quiso celebrar con ella y por tercera vez este año su aniversario. Quiso un pastel de melocotón en almíbar, que le encanta, así que probé a ver que tal me salía el invento. El resultado es un delicioso y fresquísimo pastel que no necesita horno ¡ideal para este tiempo!  Además más fácil no puede ser, solo hace falta dejar tiempo entre capa y capa para que la gelatina cuaje bien. Si yo he podido hacerlo en esas condiciones a vosotros os saldrá un pastel de lujo, ¡probadlo y ya veréis qué éxito que tendrá!


INGREDIENTS
Per  la base
100 gr de mantega
300 gr de galetes digestive

Per al farcit
8 fulles de gelatina
els pressecs d'un pot de kilo (guardem l'almivar)
100ml de llet
1 tap d'aroma de vainilla líquid
100 gr de sucre glas
250 gr de formatge crema tipus Philadelphia

Per a la gelatina d'almivar
4 fulles de gelatina
l'almivar del pot de pressecs

Per a la coberta de nata
mig kilo de nata per montar
50 ml d'almivar amb gelatina

INGREDIENTES 
Para la base 
100 gr de mantequilla 
300 gr de galletas digestive 

Para el relleno 
8 hojas de gelatina 
los melocotones de un bote de kilo (guardamos el almíbar) 
100ml de leche 
1 tapón de aroma de vainilla líquido 
100 gr azúcar glas 
250 gr de queso crema tipo Philadelphia 

Para la gelatina de almíbar 
4 hojas de gelatina 
el almíbar del bote de melocotones 

Para la cubierta de nata 
medio kilo de nata para montar 
50 ml de almíbar con gelatina


RECEPTA
Triturem les galetes fins que quedin ben fines, si no tenim picadora les podem posar a dintre d'una bossa de plàstic i donar-li cops fins que quedin ben picades. Un cop ben picades les barregem amb la mantega fosa i ho barregem be, fins que quedi com sorra molla.

Preparem un motllo desenmotllable engreixant-lo i posem la barreja de galetes i mantega al fons i ho aplanem bé amb el revers d'una cullera. Posem el motllo a la nevera per tal que quedi la base ben endurida, al menys durant mitja hora.

Escalfem la llet sense que arribi a bullir, afegim el sucre i l'aroma de vainilla i ho remenem fins que quedi ben dissolt.
Posem les 8 fulles de gelatina a hidratar en aigua freda uns 5 minuts, després les incorporem a la llet calenta però no massa, remenem bé per tal que quedi la gelatina ben dissolta.
Triturem els préssecs i els afegim a la llet amb gelatina i incorporem també el formatge crema i ho barregem tot molt bé amb unes barilles.  Ho deixem refredar una mica i aboquem la barreja a sobre de la base de galetes, introduïm el pastís a la nevera per tal que la gelatina quedi quallada. Un parell d'horetes.

Hidratem les 4 fulles de gelatina en aigua freda uns 5 minuts, mentrestant escalfem una mica l'almívar en un pot i afegim les fulles de gelatina ben hidratades, ho barregem molt bé per tal que la gelatina es desfaci i es dissolgui bé a l'almívar. Reservem 50 ml d'aquesta barreja per la coberta de nata i aboquem la resta a sobre del farcit de préssec un cop ja estigui ben quallat. Ho guardem a la nevera fins que qualli, una horeta.

Muntem la nata ben ferma i hi afegim l'almívar de préssec amb gelatina, ho barregem amb cura per que la nata no s'abaixi i no perdi volum i l'aire que conté. Ho reservem fins que la capa d'almívar del pastís estigui ben quallada.

Posem la nata a una màniga pastissera, si no en teniu podeu improvisar una fent un cucurutxo de paper de coure. Repartim la nata per sobre del pastís de manera que quedi bonic, jo ho he fet en pilonets perquè amb la màniga improvisada no dona per més. Però fent quenelles amb dues culleres també queda bé, o posar una capa de nata ben gruixuda i després marcar ones i remolins amb el revers d'una cullera grossa, hi ha mil decoracions xules, podeu experimentar i triar la que més us agradi! Ho guardem a la nevera per tal que la gelatina agafi cos i així la nata no se us desmuntarà.

Mireu el tall com queda, la capa del mig, la d'almívar, li dona un toc boníssim, bé totes les capes són molt bones, i combinades queden genial!


RECETA 
Triturar las galletas hasta que queden bien finas, si no tenemos picadora las podemos poner dentro de una bolsa de plástico y darles golpes hasta que queden bien picadas. Una vez bien picadas las mezclamos con la mantequilla fundida y lo mezclamos bien hasta que quede como arena mojada. 

Preparamos un molde desmoldable engrasandolo, ponemos la mezcla de galletas y mantequilla en el fondo y lo aplanamos bien con el reverso de una cuchara. Ponemos el molde en la nevera para que quede la base bien endurecida, al menos durante media hora. 

Calentamos la leche sin que llegue a hervir, añadimos el azúcar y el aroma de vainilla y lo mezclamos hasta que quede bien disuelto. 
Ponemos las 8 hojas de gelatina a hidratar en agua fría unos 5 minutos, luego las incorporamos a la leche caliente pero no demasiado, mezclamos bien para que quede la gelatina bien disuelta. 
Trituramos los melocotones y los añadimos a la leche con gelatina e incorporamos también el queso crema y lo mezclamos todo muy bien con unas varillas. Lo dejamos enfriar un poco y vertemos la mezcla sobre la base de galletas, introducimos el pastel en la nevera para que la gelatina quede cuajada. Un par de horas. 

Hidratamos las 4 hojas de gelatina en agua fría unos 5 minutos, mientras calentamos un poco el almíbar en un bote y añadimos las hojas de gelatina bien hidratadas, se mezcla muy bien para que la gelatina se deshaga y se disuelva bien en el almíbar. Reservamos 50 ml de esta mezcla para la cubierta de nata y vertemos el resto sobre el relleno de melocotón una vez ya esté bien cuajado. Lo guardamos en la nevera hasta que cuaje, una hora. 

Montamos la nata bien firme y añadimos el almíbar de melocotón con gelatina, se mezcla con cuidado para que la nata no se baje y no pierda volumen y el aire que contiene. Lo reservamos hasta que la capa de almíbar del pastel esté bien cuajada. 

Ponemos la nata en una manga pastelera, si no tenéis podéis improvisar una haciendo un cucurucho de papel de cobre. Repartimos la nata por encima del pastel de forma que quede bonito, yo lo he hecho en montoncitos porque con la manga improvisada no da para más. Pero haciendo quenelles con dos cucharas también queda bien, o poner una capa de nata bien gruesa y después marcar olas y remolinos con el reverso de una cuchara grande, hay mil decoraciones chulas, puedes experimentar y elegir la que más te guste! Lo guardamos en la nevera para que la gelatina coja cuerpo y así la nata no se os desmontará. 

Mirad el corte como queda, la capa del medio, la de almíbar, le da un toque buenísimo, bueno todas las capas están muy buenas, y combinadas quedan genial!Aquí tenim al nen homenatjat, 11 anys ja!  Volia 11 espelmes, això de posar nomès un parell d'espelmes amb el número no val! Quina feinada per encendre-les totes amb la brisa que feia!

Aquí tenemos al niño homenajeado, ¡11 años ya! Quería 11 velas, eso de poner sólo un par de velas con el número no vale... ¡Qué trabajo para encender todas con la brisa que hacía!


Un altre deliciós pastís molt ràpid, fàcil i sense forn és aquest pastís fàcil de maduixes amb nata, podeu canviar les maduixes per qualsevol altra fruita si no en trobeu, queda perfecte amb fruites del bosc de les que es venen congelades. I una altra idea per unes postres fàcils, ràpides, elegantíssimes i molt estiuenques són aquestes cassoletes de fruites i mascarpone. Teniu per triar, a quin més fàcil i bo!

Otro delicioso pastel muy rápido, fácil y sin horno es este pastel fácil de fresas con nata, podéis cambiar las fresas por cualquier otra fruta si no encontráis fresas de calidad, queda perfecto con frutas del bosque de las que se venden congeladas.  Y otra idea para un postre fàcil, ràpido, elegantísimo y muy veraniego son estas tartaletas de frutas y mascarpone. Tenéis donde elegir ¡a cual más fácil y rico!