martes, 19 de agosto de 2014

Ensalada de lentejas - Amanida de llenties


Una recepta fàcil, fresca i deliciosa, l'amanida de llenties és un clàssic que no pot faltar a casa meva!  I aquesta versió és la que ens agrada més, amb verdures i pernil.  Trobo que el gust del pernil li va de perles a les llenties, a l'hivern estofades i a l'estiu en amanida. El gust del pernil és el complement ideal per aquest llegum, formen una parella perfecta! I per acabar de fer un plat ben refrescant li afegim unes verdures picades menudes i així tenim un plat ben complet, ben ple de vitamines, fibra i proteines per un sopar lleuger o per un àpat de tupper a l'oficina.

Una receta fácil, fresca y deliciosa, la ensalada de lentejas es un clásico que no puede faltar en mi casa. Y esta versión es la que nos gusta más, con verduras y jamón. Encuentro que el sabor del jamón le va de perlas a las lentejas, en invierno estofadas y en verano en ensalada. El sabor del jamón es el complemento ideal para esta legumbre, forman una pareja perfecta! Y para acabar de hacer un plato bien refrescante le añadimos unas verduras cortadas pequeñas y así tenemos un plato bien completo, lleno de vitaminas, fibra y proteínas para una cena ligera o para una comida de tupper en la oficina. 




INGREDIENTS

1 pot de llenties de
250 gr de pernil a llesques ben fines, com més fines més gustós quedarà el plat
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot blanc (bitxo)
2 tomates grans de qualitat, tipus Montserrat, pera o de la banya.
1/2 ceba dolça
unes fulles d'escarola o d'enciam
(totes les verdures que he fet sevir són de La Coromina, de cultiu ecològic)
sal i pebre negre acabat de moldre
vinagre de vi i oli d'oliva verge extra per amanir
fulles de julivert per decorar


INGREDIENTES 

1 bote de lentejas de 
250 gr de jamón en lonchas muy finas, cuanto más finas más sabroso quedará el plato 
1/2 pimiento verde 
1/2 pimiento rojo 
1/2 pimiento blanco 
2 tomates grandes de calidad, tipo Montserrat, pera o de cuerno. 
1/2 cebolla dulce 
unas hojas de escarola o de lechuga 
(todas las verduras que he usado son de La Coromina, de cultivo ecológico) 
sal y pimienta negra recién molida 
vinagre de vino y aceite de oliva virgen extra para aliñar 
hojas de perejil para decorar


RECEPTA

Netegem i tallem a trossets ben petits totes les verdures, a les tomates cal que els hi treiem les llavors si en tenen per no aigualir el plat i també la pell si és molt gruixuda, ja que no resulta agradable de menjar. Reservem les verdures a trossets.

Escorrem les llenties del suc de conserve, les esbandim i les tornem a escorrer molt bé, es important que no quedi gens de líquid a l'amanida, aigualida no queda gens bé.

Barregem les verdures i les llenties a un bol, ho salpebrem i ho amanim amb l'oli i el vinagre, seguidament barregem molt bé tot el contingut del bol per tal que quedi ben impregnat de l'amanit. Ho reservem a la nevera fins al moment de servir.

Tallem a tiretes els trossos de pernil.

Emplatem l'amanida al moment de servir amb l'ajuda d'un aro d'emplatar o bé fen un pilonet al mig del plat. Per sobre de l'amanida disposem uns quants trossets de pernil, que n'hi hagi bastant. Fem caure per sobre julivert picat per decorar i ruixem l'amanida amb una mica d'oli d'oliva verge extra i ja ho tenim a punt, a gaudir d'aquesta deliciosa amanida!

Més propostes d'amanida?  clicant aquí trobaras un munt de receptes delicioses i fresques, totes les amanides que he publicat al blog!  Segur que trobaràs la teva!

RECETA 

Limpiamos y cortamos en trocitos muy pequeños todas las verduras, a los tomates es necesario que les quitemos las semillas si tienen para no aguar el plato y también la piel si es muy gruesa, ya que no resulta agradable de comer. Reservamos las verduras en trocitos. 

Escurrimos las lentejas del jugo de conserva, las aclaramos y las volvemos a escurrir muy bien, es importante que no quede nada de líquido en la ensalada, aguada no queda nada bien. 

Mezclamos las verduras y las lentejas en un bol, salpimentamos y lo aliñamos con el aceite y el vinagre, seguidamente mezclamos muy bien todo el contenido del bol para que quede bien impregnado del aliñado. Lo reservamos en la nevera hasta el momento de servir. 

Cortamos a tiritas los trozos de jamón. 

Emplatamos la ensalada al momento de servir con la ayuda de un aro de emplatar o bien haciendo un montoncito en medio del plato. Por encima de la ensalada disponemos unos cuantos trocitos de jamón, que haya bastante. Espolvoreamos por encima perejil picado para decorar y rociamos la ensalada con un poco de aceite de oliva virgen extra y ya lo tenemos listo, a disfrutar de esta deliciosa ensalada! 

Más propuestas de ensalada? clicando aquí encontrarás un montón de recetas deliciosas y frescas, todas las ensaladas que he publicado en el blog! Seguro que encontrarás la tuya!