Verduras braseadas con tomillo y limón


Una manera fàcil i deliciosa de'aprofitar les verdures que tens per la nevera! Aquesta epoca m'encanta per menjar verdures, encara tenim les verdures de primavera, carxofes, faves, pèsols... i ja comencem a trobar al mercat les verdures d'estiu, alberginies i carbassons, pebrots, tomates... encara que d'aquestes últimes verdures n'hi ha tot l'any ara comença de veritat la seva temporada i és quan estan més al seu punt, s'ha d'aprofitar!  No deixeu de fer aquesta recepta, us encantarà, es deliciosa amb els sabors de totes les verdures barrejats amb l'aroma de la llimona i la farigola, i a més va bé per l'operació bikini!

Una manera fácil y deliciosa de aprovechar las verduras que tienes por la nevera. En esta época me encanta comer verduras, aun tenemos las verduras de primavera, alcachofas, habas, guisantes ... y ya empezamos a encontrar en el mercado las verduras de verano, berenjenas y calabacines, pimientos, tomates ... aunque de estas últimas verduras hay todo el año ahora empieza de verdad su temporada y es cuando están más en su punto ¡se debe aprovechar! No dejéis de hacer esta receta, os encantará, es deliciosa con los sabores de las verduras mezclados con el aroma de limón y el tomillo ¡y además va bien para la operación bikini!


INGREDIENTS
1/2 albergínia grossa o 1 petita
1/2 carbassó gros o un de petit
2 pastanagues
150 gr de xampinyons
3 carxofes
1 ceba tendra
1/4 de bulb de fonoll
un bon grapat  de farigola
sal i  pebre
la ratlladura i el suc de mitja llimona
un bon raig d'oli d'oliva
si agrada una mica de formatge parmesà

INGREDIENTES 
1/2 berenjena grande o 1 pequeña 
1/2 calabacín grande o uno pequeño 
2 zanahorias 
150 gr de champiñones 
3 alcachofas 
1 cebolleta 
1/4 de bulbo de hinojo 
un buen puñado de tomillo 
sal y pimienta 
la ralladura y el zumo de medio limón 
un buen chorro de aceite de oliva 
si te gusta un poco de queso parmesano


RECEPTA
Netegem totes les verdures i les tallem a trossos mes aviat grans. A les carxofes els treiem les fulles exteriors fins arribar a les fulles més tendres, tallem les puntes, pelem els talls  i les tallem en 8 trossos, aleshores treiem, si n'hi ha, els pels de l'interior.  A la foto de sota podeu veure com queda.
Ratllem mitja llimona i en fem el suc. Afegim a la verdura tallada la ratlladura de llimona, el suc, la farigola, la sal el pebre, ho barregem molt bé perquè quedin totes les verdures ben impregnades.    


RECETA 
Limpiamos todas las verduras y las cortamos en trozos más bien grandes. A las alcachofas les quitamos las hojas exteriores hasta llegar a las hojas más tiernas, cortamos las puntas, pelamos los tallos y las cortamos en 8 trozos, entonces sacamos, si los hay, los pelos del interior. En la foto de abajo puedes ver como queda. 
Rallamos medio limón y hacemos el zumo. Añadimos a la verdura cortada la ralladura de limón, el zumo, el tomillo, la sal la pimienta, se mezcla muy bien para que queden todas las verduras bien impregnadas.   


Ho cuinem al forn preescalfat a 200º durant 20 minuts, o fins que les verdures estiguin al vostre gust, a mi m'agraden una mica fortes, "al dente", però això va a gustos.
A l'hora de servir podem tirar pr sobre un raig d'oli d'oliva i, si volem, una mica de parmesà ratllat. queda deliciós!

Lo cocinamos en el horno precalentado a 200 º durante 20 minutos, o hasta que las verduras estén a vuestro gusto, a mí me gustan muy poco hecas, "al dente", pero eso va a gustos. 
A la hora de servir podemos tirar por encima un chorro de aceite de oliva y, si queremos, un poco de parmesano rallado. ¡queda delicioso!


Una recepta ben bona, al final les receptes d'aprofitament acaben sent de les més delicioses, oi? animeu-vos a fer-la i veureu com us agrada moltíssim.

Una receta muy buena, al final las recetas de aprovechamiento acaban siendo de las más deliciosas, ¿verdad? animaros a hacerla y veréis como os gusta muchísimo.


Aquesta altra recepta també us pot interesaar, Verdures al wok amb herbes aromàtiques És una recepta fantàstica, saborosa, ràpida i molt lleugera, ideal si no us ve de gust encendre el forn!
Esta otra receta también os puede interesar, Verduras al wok con hierbas aromáticas . Es una receta fantástica, sabrosa, rápida y muy ligera, ¡ideal si no os apetece encender el horno!