Melmelada de violetes amb mató


És el segon any que faig melmelada de violetes i aquest cop m'ha quedat encara més bé que l'any passat, és una delícia!  Com que té un gust i una aroma tan fins volia combinar-ho amb alguna cosa ben suau així que vaig pensar a fer-ho amb recuit i queda fantàstic!  Us recomano moltíssim que intenteu fer la melmelada de violetes, dona una mica de feina però el resultat és tan bo!  És absolutament delíciosa, compensa amb escreix l'esforç i a mès us ho passareu la mar de bé agafant floretes al bosc. Si no us decidiu sempre teniu l'opció de comprar-la feta o fer aquestes postres amb un altre ingredient!

Es el segundo año que hago mermelada de violetas y esta vez me ha quedado aún mejor que el año pasado ¡es una delicia! Como tiene un sabor y un aroma tan finos quería combinarlo con algo bien suave así que pensé en hacerlo con requesón y ¡queda fantástico! Os recomiendo muchísimo que intentéis hacer esta mermelada de violetas, da un poco de trabajo ¡pero el resultado es tan bueno! Es absolutamente deliciosa, compensa con creces el esfuerzo y además os lo pasaréis en grande cogiendo flores en el bosque. Si no os decidís siempre tenéis  la opción de comprarla hecha o hacer este postre con otro ingrediente!



INGREDIENTS

un got ple de petals de violeta (cal separar els petals de la resta de la flor, aquesta és la part que dona més feina però ho podeu fer mentre aneu mirant la tele asseguts al sofà) Els vaig pesar per curiositat i pesaven 16 grams.

un got ple de sucre
un got ple d'aigua
un mató per persona (100gr.)
unes fulles de menta per decorar


INGREDIENTES
un vaso lleno de pétalos de violeta (hay que separar los pétalos del resto de la flor, esta es la parte que da más trabajo pero lo podéis hacer mientras váis viendo la tele sentados en el sofá) Los pesé por curiosidad y pesaban 16 gramos.
un vaso lleno de azúcar
un vaso lleno de agua
un requesón por persona (100gr.)
unas hojas de menta para decorar





RECEPTA

Barregem l'aigua amb el sucre i els petals de violetes a una cassola amb el fons gruixut. Amb el minipimer triturem una mica la barreja però no del tot, es maco que es vegin alguns petals sencers. 

Ho escalfem a foc una mica viu fins que comenci a bullir, aleshores abaixem el foc i ho deixem al mínim que es vagi fent, remenant de tant en tant.



RECETA

Mezclamos el agua con el azúcar y los pétalos de violetas en una cazuela con el fondo grueso. Con el minipimer trituramos un poco la mezcla pero no del todo, es bonito que se vean algunos pétalos enteros.

Lo calentamos a fuego algo vivo hasta que empiece a hervir, entonces bajamos el fuego y lo dejamos al mínimo que se vaya haciendo, removiendo de vez en cuando.




Ha de bullir fins que hagi quedat com un almívar espès, tingueu en compte que en refredar-se espessirà encara més. jo ho vaig tenir uns vint minuts. 

Abans que es refredi cal posar la melmelada a un pot que es pugui tancar hermètic i tancar-lo. En refredar-se farà el buit, com que és molt poca quantitat no cal esterilitzar-lo, així aguanta setmanes a la nevera. Si calguès que es conservès durant mesos si que seria millor esterilitzar el pot, un cop tancat el cobririem d'aigua i ho fariem bullir uns vint minuts més.

Per muntar les postres agafem un recuit de 100 gr i emplenem un aro de servir, amb una cullereta l'anem aplanant. Quan ja hem fet una capa amb el recuit posem per sobre la melmelada formant una capa fina, amb cura treiem l'aro i ho decorem amb unes fulletes de menta, es pot muntar abans i deixar-ho a la nevera, estarà boníssim!  Com menjar-se un trosset de bosc perfumat...  Bon profit!
Per muntar les postres agafem un recuit de 100 gr i emplenem un aro de servir, amb una cullereta l'anem aplanant. Quan ja hem fet una capa amb el recuit posem per sobre la melmelada formant una capa fina, amb cura treiem l'aro i ho decorem amb unes fulletes de menta, es pot muntar abans i deixar-ho a la nevera, estarà boníssim!  Com menjar-se un trosset de bosc perfumat...  Bon profit!


Debe hervir hasta que haya quedado como un almíbar espeso, tened en cuenta que al enfriarse se espesará aún más. yo lo tuve unos veinte minutos.

Antes de que se enfríe hay que poner la mermelada en un bote que se pueda cerrar hermético y cerrarlo. Al enfriarse hará el vacío, como es muy poca cantidad no es necesario esterilizarlo, así aguanta semanas en la nevera. Si hubiera que se conservara durante meses sí que sería mejor esterilizar el bote, una vez cerrado lo cubriríamos de agua y lo haríamos hervir unos veinte minutos más.

Para montar el postre tomamos un reque3són de 100 gr y rellenamos un aro de servir, con una cucharilla la vamos aplanando. Cuando ya hemos hecho una capa con el requesón ponemos por encima la mermelada formando una capa fina, con cuidado sacamos el aro y lo decoramos con unas hojitas de menta, se puede montar antes y dejarlo en la nevera, ¡estará buenísimo! Como comerse un trocito de bosque perfumado ... Buen provecho!




14 comentarios:

  1. Me parece espectacular esta mermelada, seguro que rica y el sabor debe ser increíble. Nunca la he probado, pero como tenga el sabor de los caramelos violeta que alguna vez he comido, me encanta. Original para mi lo es.
    Un beso

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí, és más suave que los caramelos però màs aromàtica, està buenísima, seguro que te gusta! Un beso guapa!

      Eliminar
  2. uau, quin color més vermell que queda la melmelada!
    Imagino que combinada amb la suavitat del mató ha de quedar boníssima, molt aromàtica i molt fina

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sí tens raó! a mi també m'ha sorprès, l'anys passat també em va quedar tirant a vermell però més malva, en canvi aquest any m'ha quedat així, imagino que depèn de les flors... L'any passart les vaig recollir a França, al peu d'un castell càtar, en vaig veure moltes i com que tornavem a casa vaig pensar que aguantarien i no em vaig poder resistir! Aquest són d'un bosc prop de casa meva... Petons guapíssima!

      Eliminar
  3. Ostres quina delicatessen. I aquestes violetes són les que en diem malves? On les trobes? M'ha encantat. Hi ha uns caramels de violeta que m'encanten, típics de Madrid, ara fa temps que no els trobo, doncs volia fer algun tipus de dolç amb aquests caramels, però fer-ho amb la flor ja és total. M'agradaria que em diguessis de quina flor exactament es tracta.

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No són les malves, són violetes, el que passa es que no sé per que un cop cuites agafen aquest color malva-rosat. No les pots comprar a la floristeria perque porten pesticides etc. Jo les agafo al bosc, a la primavera és quan surten als llocs ombrívols i humits, són petitones i molt oloroses, aquí pots veure com són un cop separats els petals de la resta de la fulla

      http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2014/03/pancakes-amb-melmelada-de-violetes.html

      T'ho he buscat a google, en aquesta imatge és veuren bé, si vols veure més fotos busca "violeta odorata" violeta d'olor, he vist que es poden cultivar a casa, així sabries que no porten cap substància toxica, però agafar-les al bosc es molt maco.

      https://www.flickr.com/photos/fturmog/2385392322/in/photostream/

      Espero haver-te ajudat, un petó guapa!

      Eliminar
  4. Delicatessen, aquesta melmelada, mai n'he tastat però segur que és una meravella. Em pregunto on podria trobar violetes pels voltants de Lleida, si en trobés provaria de fer-la. Petons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Doncs no sé, no conec la zona, em sap greu Chus! Aquí a Girona se'n fan moltes, als llocs humits i ombrívols, una altr opció és cultivar-les al jardí si es té, són molt maques i fan molt bona olor! Un petó guapíssima.

      Eliminar
  5. Ostras que combinacion mas original y debe de ser bien bueno¡
    peto

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi me encanta Miquel, ya la hice el año pasado y me gustó tanto que este año he repetido. Un beso!

      Eliminar
  6. Quina cosa més selecte Pilar...melmelada de violetes....de luxe...i així, amb mató ha d'estar boníssima...Em sorprèn el color vermellós...jo l'hagués fet lilosa, però ja he llegit les explicacions al respecte! Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Aquest cop m'ha quedat així, no sé perque, el primer cop era més lilosa però també amb un toc rosat, malva en realitat. Però es tot natural, a vuere com queda l'any que ve! jejejej ara de gust està deliciosa! Una abraçada Mònica!

      Eliminar
  7. A mi també m'agrada molt fer melmelades, i aquesta té una pinta boníssima! Tota una raresa delicada i preciosa.
    Una abraçada,
    Natàlia

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.