Favetes fines amb beina guisades a la menta



M'enanten aquestes faves així, guisadetes amb la seva beina que queda ben melosa!  És un guisat boníssim i la temporada dura tan poc que l'hem d'aprofitar al màxim,  aquests guisats no es poden fer amb producte congelat.  A casa meva sempre s'ha fet però a Girona la gent es sorprèn molt quan explico que la beina si és ben tendra es cuina i queda deliciosa. Si no ho heu provat ho heu de fer, queda absolutament deliciós per menjar sol, com un primer de verdures, però també funciona molt bé com guarnició d'alguna carn, sobretot de porc o xai que combinen molt bé amb la menta i l'endemà és encara més bo, si podem aguantar! 

INGREDIENTS

1 quilo de faves ben tendres, fresques i amb la seva beina
dues cebes tendres
4 alls
oli d'oliva verge extra
sal i pebre al gust
un manat de fulles de menta


RECEPTA

Triem les faves, les que siguin més grosses les desgranem i les més tendretes si tenen la beina sense talls ni cops les tallem a trossos com de cinc centímetres aproximadament. Si tenen fils als costats els traiem en tallar els extrems que es llencen, com es faria amb les mongetes per exemple. Netegem molt bé les faves i les beines i ho reservem.

Pelem i netegem la ceba i la tallem a rodanxes fines. 

Als alls amb pell i tot els donem n cop amb un ganivet de fulla ampla, que quedin na mica aixafats.  

Netegem les fulles de menta.

A una casserola de fons gruixut posem quatre cullerades d'oli d'oliva a escalfar, afegim la ceba i els alls i, quan la ceba comenci a estar transparent, afegim les faves i les beines tallades. donem unes voltes per que s'impregni tot de l'oli aromatitzat amb la ceba i l'all. Afegim les fulles de menta i tapen la cassola.

Ho deixem fer a foc molt lent un mitja hora, podem mirar de tant en tant per remenar una mica i mirar que no ens quedem sense líquid, si cal podem afegir una culleradeta d'aigua.

Quan les faves estiguin tendres apaguem el foc i ja ho tenim a punt. espero que us agradi!

17 comentarios:

  1. Vols creure que no n'he menjat mai, de faves amb la veina, que nosaltres en diem xiulets? Tenen un aspecte molt apetitós, provaré de fer-les així. Petons.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi m'encanten Chus, més que sense, tenen una textura deliciosa. Un petó guapíssima!

      Eliminar
  2. Perdona pero eso de las habas con la vecina, a quién se refiere? Nunca lo había oido. De todas formas, la pinta es riquísima, por lo que me ha llamado la atención y me ha sorprendido lo buena que debe estar.
    Besos

    ResponderEliminar
  3. Un plat deliciós. A casa, nosaltres també cuinem la beina, queda molt bona! i no les has intentat mai fer a la planxa o a la brasa, amb beina! Estan estupendes! Nosaltres ho hem descobert aquest any i, escolta, sucadetes després amb salsa romesco són més bones que fins i tot els tradicionals calçots! Petons, Pilar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Ostres Marina doncs no se m'havia acudit mai fer-les a la planxa, genial idea! Segur que estan delicioses i sucades amb romesco encara més, si encara en trobo al mercat ho provaré de fer, gràcies per la idea guapíssima! Una abraçada.

      Eliminar
    2. Doncs ja em diràs, Pilar! per cert, és la BEINA. Amb e.

      Eliminar
  4. Me encantan la habas, pero seguro que con sabor a menta están deliciosas.
    Un besazo

    ResponderEliminar
  5. SI es verdad que están riquísimas, yo también las hago cuando son recién cogidas, las hago de la manera que las cocinaba siempre mi madre pero de esta manera también están muy ricas.
    Un beso

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi me encantan, y me recuerdan a cuando era pequeña, un beso Raquel guapa.

      Eliminar
  6. Una receta deliciosa y me ha hecho recordar a los platos de mi madre, es una gozada disfrutar de las habas en su totalidad, por dentro y por fuera, cuando son frescas.
    Besos.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Sím estan geniales, a mi tambien me recuerdan los platos de mi casa cuando era pequeña, a mi padre y a mis abuelas... Un beso José Manuel!

      Eliminar
  7. Una receta muy buena y aromatica Pilar.De pequeño mi madre las hacias asi con vaina y a la menta y comi tantas que ahora hace años que no me ha dado por volver a comerlas.
    peto

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A mi me pasaba igual, pero un día me dio por hacerlas y ahora me parecen deliciosas! Como la temporada es tan corta no hay semana que no las haga! Un beso Miquel!

      Eliminar
  8. Tinc faves per cuinar...però sense beina...Aquestes teves tenen una pinta irresistible! Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. S'ha d'aprofitar la temporada, que es tan curta! Segur que les compres al mercat del lleó, oi? Jo vaig cada dia, igual ens hem creuat i tot algún dia! Una abraçada Mònica maca!

      Eliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.