Escamarlans al forn gratinats amb maionesa d'all - Cigalas al horno gratinadas con mayonesa de ajo


Divendres Sant no es pot menjar carn diu la tradició així que... marisc!  Una manera estupenda de menjar els escamarlancs, sense massa feina i sense embrutar gaire, a més es poden deixar preparats i posar-los a gratinar a l'últim minut, genial, oi?  I a més estan boníssims fets d'aquesta manera, no us venen de gust?  A mi sí! 

El viernes Santo no se puede comer carne dice la tradición así que ... ¡ marisco! Una manera estupenda de comer las cigalas, sin demasiado trabajo y sin ensuciar demasiado, además se pueden dejar preparadas y ponerlos a gratinar en el último minuto, genial, ¿verdad? Y además están buenísimas hechos de esta manera, ¿no os apetecen ? ¡A mí sí!



INGREDIENTS
500 gr d'escamarlans
10 cullerades de maionesa (pot ser de pot)
1 gra d'all
sal  gruixuda, Maldon de l'Himalaia o similar
julivert picat per decorar

INGREDIENTES  
500 gr de escamarlacs  
10 cucharadas de mayonesa (puede ser de bote)  
1 diente de ajo  
sal gruesa, Maldon del Himalaya o similar  
perejil picado para decorar




Preparem la maionesa d'all barrejant  la maionesa  amb un all pelat  premsat o bé picat ben fi.

Desprès hem de fer un tall als escamarlans tot al llarg, sense arribar a partir-los del tot en dues meitats, nomes han de quedar  ben oberts.

Salem els escamarlans i posem una cullerada  de maionesa d'all a sobre de cada escamarla, tot al llarg, incloent-hi el cap.

Ho posem al forn preescalfat a 220º nomes 5 minuts i desprès a gratinar fins que estiguin daurats, en pocs minuts estaran. 

Un cop fora del forn els posem a una plata per servir, deixem anar per sobre el julivert picat i els servim de seguida, bon profit!  

Potser també us interessa aquesta recepta de musclus amb una cremosa salsa de nata y curry suau, la clàssica mouclade francesa, boníssima! O un altre clàssic, en aquest cas espanyol, pop a la gallega, un altre plat que mai no falla!



 Preparamos la mayonesa de ajo mezclando la mayonesa con un ajo pelado prensado o bien picado bien fino.

Después tenemos que hacer un corte a las cigalas a lo largo, sin llegar a partirlas del todo en dos mitades, sólo deben quedar abiertas.

Salamos las cigalas y ponemos una cucharada de mayonesa de ajo sobre cada cigala, a lo largo, incluyendo la cabeza.

Lo ponemos en el horno precalentado a 220 º solo 5 minutos y después a gratinar hasta que estén doradas, en pocos minutos estarán.

Una vez fuera del horno las ponemos en una bandeja para servir, espolvoreamos por encima el perejil picado y las servimos enseguida, buen provecho!

A lo mejor también os interesa esta receta de mejillones con una cremosa salsa de nata y curry suave, la clàsica mouclade francesa, buenísima! O otro clásico, en este caso español, pulpo a la gallega, otro plato que nunca falla!