Amanida Waldorf


Aquests dies de primavera que surt el sol de seguida puja la pemperatura i venen ganes de menjar amanides, oi? Doncs avui una amanida ben famosa, l'amanida Waldorf, tot un classic! L'ingredient principal és l'api, que combinat d'aquesta manera està boníssim, agrada fins i tot als nens, així que ja tenim una altra recepta per menjar aquest ingredient tan sa i que a vegades no sabem molt bé com cuinar.
Aquesta amanida va molt bé per portar amb el tupper a la feina i, si es posa poca maionesa, és un plat molt lleuger, que més es pot demanar? 




INGREDIENTS

Una poma (jo faig servir Golden de l'Emporda, intentem fer servir productes locals i de Km. 0! )
Un grapat de nous (si poden ser locals millor, aquestes de l'hort del meu papastre son boníssimes!)
Branques i fulles tendres d'api, ha d'haver el doble d'api que de poma.
Maionesa per amanir,  amb un raig de llimona
Un raig d'oli de nous (opcional) a França es troba facilment als supers, si en teniu un a prop aprofiteu.
Sal i pebre al gust




Pelem i netegem la poma i l'api, les branques d'api es pelen amb un pelador i despres cal treure els fils que surten molt facilment un cop pelats.


Tallem a trossets la poma, l'api i també les nous i ho barregem tot. Ho amanim amb sal, pebre, un raig d'oli de nous (opcional),  una cullerada de maionesa i un raig de llimona. Barregem molt bé, que quedi tota l'amanida  ben coberta amb la salsa.


Es pot servir de seguida o bé guardar i a més queda molt bé per portar al tupper. Aquesta  recepta és boníssima, si s'ha fet famosa i porta tants anys cuinant-se per alguna cosa serà. No deixeu de provar-la!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.