Pop a la gallega




Un plat que està boníssim i que no se sol fer gaire a casa tot i que agrada a tothom i es ben fàcil de fer. Un cop el proveu ja veureu com el repetiu més d'una vegada, a casa és un fixe dels dissabtes. A més el pots tenir preparat i servir fred quan vulguis o, si t'ho estimes més, escalfar-lo cinc minuts al forn abans de servir. Us animeu a cuinar-lo? tindreu èxit segur!



INGREDIENTS
1 pop de 1 kg
4 patates mitjanes
1 ceba
2 fulles de llorer
Pebre vermell dolç
Sal Maldon
Oli d’oliva verge extra (jo vaig fer servir un oli d’oliva arbequina de les oliveres del meu papastre Martí acabat de premsar que esta per llepar-se els dits!)


RECEPTA

Descongelem el pop a dintre la nevera la nit abans de fer-lo, que es vagi descongelant a poc a poc. Es millor congelar el pop perquè així es trenquen les fibres i queda molt més tendre.

Un cop descongelat el rentem a sota l’aixeta però amb compte que no perdi les ventoses. El cap el podem girar per rentar-lo més bé, tot el de dins es llença.

Rentem les patates molt ben rentades, fregant- les amb un raspall o amb un fregall, ja que les courem amb la pell.

Posem a escalfar aigua i quan comenci a bullir tirem la ceba i les dues fulles de llorer, aleshores hem d’afegir el pop i ho farem espantant-lo tres vegades. Posem el pop dins l’aigua i de seguida el traiem, veurem com s’encongeixen les potes (s’espanta) Això ho repetim dues vegades més, diuen que així queda encara més tou, jo no se si es veritat o en ser congelat ja n’hi hauria prou però per si un cas ho faig sempre i queda molt tovet. Ha de bullir mitja hora.

Quan porti 10 minuts bullint hi afegim les patates i ho deixem tot junt bullint 15 minuts més.


Quan ja ha passat el temps ho punxem per veure si es tendre o cal deixar-ho una estona més (les patates si son molt grosses potser encara no estaran) i quan es tendre ho colem i ho deixem refredar una mica.

Pelem les patates, les tallem a rodanxes com de mig centímetre i les disposem a una plata per servir, les amanim una mica amb sal Maldon i un rajolí d’oli.

Tallem el tentacles del pop a rodanxes, el cap a trossos i ho anem repartint a sobre les patates. Ho amanim amb sal Maldon, pebre vermell dolç i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.

I ja esta llest per menjar, animeu-vos a fer-lo que surt boníssim i es ben fàcil de fer!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.