Sopa minestrone de Jamie Oliver



Al llibre d’en Jamie Oliver “Recetas frescas de un jovent chef” li dediquen un munt de pàgines a la sopa minestrone, i com ell diu, per saber com n’és de bona només cal provar-la. La veritat és que mai m’hagués pensat que m’agradaria tantíssim, és realment fabulosa, fins que no la proves no saps el que t’estàs perdent! A casa la preparo totes les setmanes, és un d’aquells plats que no poden faltar, ens encanta!



INGREDIENTS
5 tomates grans madurs ( o una llauna de tomates senceres de 400gr o, com jo, una llauna de conserva de l’hort de la mare)
2 pastanagues
3 branques d’api
1 ceba
6 cols de Brussel·les
1 tassa de pèsols(poden ser congelats)
1 tassa de mongeta plana (pot ser congelada)
1 porro
1 cda. d’oli d’oliva
1 dent d’all tallat a làmines fines
1 cda. ben bona de romaní fresc tallat
600 ml de brou de pernil
Un bon grapat d’ alfàbrega fresca
½ tassa de pasta curta per a sopa (colzes, fideus...)
Sal i pebre negre
Formatge parmesà
Oli picant

Jo normalment ho faig amb aquests ingredients però s’ha de variar en funció del que trobes al mercat. Algunes vegades hi he posat xampinyons, escarxofes, faves, bledes, espàrrecs verds...


RECEPTA

Primer de tot jo poso un os de pernil a coure a l’olla exprés per tenir el brou de pernil, també pots posar retalls de pernil que tinguis per casa, cotnes etc.

Si fem sevir tomates fresques cal pelar-les , ho fem donant uns talls en forma de creu i escaldant-los mig minut en aigua bullint, així la pell surt de seguida. Després cal tallar-los a daus petits. Si fem servir tomata de llauna o en conserva ja estarà pelada, només caldrà tallar en daus les tomates.

Pelem, netegem i tallem a daus les pastanagues, l’api, la ceba i el porro, les cols si no agraden a casa (com em passa a mi) es deixen senceres per poder retirar-les després fàcilment, si no teniu aquest problema les talleu per la meitat. Si feu servir mongeta fresca també cal treure els fils i tallar-la a daus, si és congelada no cal. Totes les verdures han de quedar d’una mida semblant, com d’1cm, però no cal que ens hi mirem molt.

Escalfem l’oli a la cassola on ho courem tot i tirem el romaní i l’all a làmines, de seguida afegim les verdures (menys les tomates) i anem donant voltes per a que quedin ben impregnades de l’aroma de l’all i el romaní, ho deixem uns 15 minuts remenant de tant en tant. Afegim les tomates a daus i ho deixem uns 3 minuts més.

Afegim el brou de pernil i ho deixem bullir a foc lent 15 minuts. Ara cal afegir l’alfàbrega picada i la pasta i ho deixem uns 7 minuts o el que indiqui el paquet de pasta, quedarà tot impregnat del gust de les verdures, el romaní, l’alfàbrega...

Servim la minestrone amb una bona quantitat de formatge parmesà ratllat per sobre i, si us agrada ( a casa a tots ens encanta, fins i tot al petit!) amb un rajolí d’oli picant per sobre.

L’heu de fer, és d’aquells plats que mai ho diries i es converteixen en favorits absoluts! Gràcies per descobrir-me-la Jamie Oliver!!

Aquest plat l’he vist aquí:  



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.