Llom farcit ràpid (en olla exprés) - Lomo relleno rápido (en olla exprés)


Aquest és un dels farcits que més m'agraden, de formatge, pernil, truita i xampinyons amb all i julivert, així queda molt però que molt bo i a més és molt però que molt fàcil, un altre plat d'aquells per quedar bé.  L'acompanyamnt de verduretes amb vi blanc també esta boníssim i la salseta... per sucar-hi pa!
Si tinc pressa també ho faig  amb un farcit de formatge en llesques, bacon i mostassa, al meu fill li encanta i es fa en un plis plas, però es pot fer de molts altres farcits: espinacs, ou dur... del que més us agradi!

Este es uno de los rellenos que más me gustan, de queso, jamón, tortilla y champiñones con ajo y perejil, así queda muy pero que muy bueno y además es muy pero que muy fácil, otro plato de aquellos para quedar bien. La guarnición de verduras con vino blanco también esta buenísimo y la salsita ... para mojar pan!  
Si tengo prisa también lo hago  con un relleno de queso en lonchas, bacon y mostaza, a mi hijo le encanta y se hace en un plis plas, pero se puede hacer de muchos otros rellenos: espinacas, huevo duro ... lo que más os guste!INGREDIENTS 
Per al llom:
 1 kg. de cinta del llom de porc
 150 gr. de pernil salat
 150 gr. de formatge curat a talls fins
 1 truita de tres ous
 250gr. de xampinyons a lamines saltats amb all i julivert
 6 cdes. d’oli d’oliva
 sal y pebre negre

Per a la salsa del llom:
250 gr. de ceba
2 dents d ‘all
250 ml de vi blanc (que sigui bo, la salsa serà molt millor)
100 ml de caldo de pollastre (jo ho faig amb una pastilla de brou i ½ l. d’aigua)
1 polsim de sal
1 fulla de llorer
10 cdes. d’oli d’ oliva

Per a la guarnició del llom:
400 gr. de pèsols
300 gr. de pastanagues
3 dents d’ all
1 fulla de llorer
400 ml de caldo de pollastre ( igual que abans, amb la pastilla)
50 ml de vi blanc (igual que abans, que sigui bo, l’ideal és fer servir el mateix que després acompanyarà al plat)
8 cdes. d’oli d’ oliva


 INGREDIENTES
Para el lomo:
  1 kg. de cinta del lomo de cerdo
  150 gr. de jamón serrano
  150 gr. de queso curado en lonchas finas
  1 tortilla de tres huevos
  250gr. de champiñones en láminas salteados con ajo y perejil
  6 cdas. de aceite de oliva
  sal y pimienta negra

Para la salsa del lomo:
250 gr. de cebolla
2 dientes de ajo
250 ml de vino blanco (que sea bueno, la salsa será mucho mejor)
100 ml de caldo de pollo (yo lo hago con una pastilla de caldo y ½ l. de agua)
1 pizca de sal
1 hoja de laurel
10 cdas. de aceite de oliva

Para la guarnición del lomo:
400 gr. de guisantes
300 gr. de zanahorias
3 dientes de ajo
1 hoja de laurel
400 ml de caldo de pollo (igual que antes, con la pastilla)
50 ml de vino blanco (igual que antes, que sea bueno, lo ideal es usar el mismo que después acompañará al plato)
8 cdas. de aceite de olivaRECEPTA

Primer de tot hem de fer una truita de tres ous i també els xampinyons a làmines saltats amb all i julivert.
Desprès preparem el llom, pots veure com es fa en aquesta recepta –> Corte, Relleno y Atado del lomo de Cerdo. L’obrim amb dos talls i el salpebrem, posem la part més maca cap enfora i comencem a estendre el farcit.

Primero de todo debemos hacer una tortilla de tres huevos y también los champiñones en láminas salteados con ajo y perejil Después preparamos el lomo, puedes ver como se hace en esta receta -  lomo-de-cerdo-corte-relleno-y-atado . Lo abrimos con dos cortes y lo salpimentamos, ponemos la parte más bonita hacia afuera y empezamos a extender el relleno.
Posarem primer el formatge, després el pernil, la truita i per últim els xampinyons (jo he fet aquest farcit però podeu posar el que us vingui més de gust) Ara caldrà lligar-ho ben fort, sembla difícil però un cop ho has fet un cop veuràs que es senzillíssim.

Pondremos primero el queso, luego el jamón, la tortilla y por último los champiñones (yo he hecho este relleno pero puedes poner lo que te apetezca) Ahora habrá que atarlo bien fuerte, parece difícil pero una vez lo has hecho un vez verás que se sencillísimo.


Un cop el llom farcit i lligat el posem a la paella amb 6 cullerades l’oli d’oliva i el daurarem per tots cantons a foc fort, el posem a dins de l’olla exprés i reservem la paella amb l’oli i els sucs de la carn.
Anem per la salsa, pelem la ceba i els alls i pica’ls fins, els posem a una paella amb 10 cullerades d’oli d’oliva, un polsim de sal i la fulla de llorer a sofregir, no cal que estigui molt fet, quan comenci a agafar color apaguem el foc i llencem la fulla de llorer.
Ara agafem la paella a on hem fregit el llom i hi aboquem una mica del vi blanc (50ml.), ho posem a escalfar i rasquem el fons per despendre els sucs, aquest suc que queda l’afegim al sofregit d’all i ceba.
Després aquest sofregit el posem al vas de la batedora i fem un puré ben fi, afegim els 200ml. que queden del vi i també els 100ml. de brou de pollastre, ho batem una mica més per barrejar-ho bé i ho aboquem tot a dintre l’olla sobre el llom farcit.
Tanquem l'olla exprés i quan comenci a treure vapor ho deixem coure uns 25 minuts a foc suau però que no deixi de treure vapor.
Preparem la guarnició, Pelem les pastanagues i les tallem a rodanxes fines, l’all també pelat i picat. Escalfem una paella amb 8 cullerades d’oli i primer tirem els alls, abans de que estiguin daurats hi afegim les pastanagues i els pèsols, ho deixem sofregir durant un minut i tirem el vi blanc, pujem el foc i ho deixem bullir una mica per que perdi l’alcohol, afegim el brou de pollastre i ho deixem bullir fins que la pastanaga estigui cuita, apaguem el foc i rectifiquem de sal i pebre, si cal.
Quan hagin passat els 25 minuts podem apagar el foc, esperar que perdi la pressió i obrir l’olla exprés, treiem el llom farcit i deixem que es refredi. Tornem a posar l’olla al foc per fer reduir la salsa fins que ens sembli que ja està bé, tingues en compte que en apagar el foc encara s’espesseeix una mica més.

Una vez el lomo relleno y atado lo ponemos en la sartén con 6 cucharadas del aceite de oliva y lo doraremos por todos lados a fuego fuerte , lo ponemos dentro de la olla exprés y reservamos la sartén con el aceite y los jugos de la carne.
Vamos por la salsa , pelamos la cebolla y los ajos y los picamos finos, los ponemos en una sartén con 10 cucharadas de aceite de oliva , una pizca de sal y la hoja de laurel a sofreír , no es necesario que esté muy hecho , cuando empiece a tomar color apagamos el fuego y tiramos la hoja de laurel .Ahora cogemos la sartén donde hemos frito el lomo y echamos un poco de vino blanco ( 50ml. ) , lo ponemos a calentar y rascamos el fondo para desprender los jugos , este jugo que queda lo añadimos al sofrito de ajo y cebolla .Después este sofrito lo ponemos en el vaso de la batidora y hacemos un puré bien fino , añadimos los 200ml  que quedan del vino y también los 100ml . de caldo de pollo, lo batimos un poco más para mezclarlo bien y lo vertemos todo dentro de la olla sobre el lomo relleno.
Cerramos la olla exprés y cuando empiece a sacar vapor lo dejamos cocer unos 25 minutos a fuego suave pero que no deje de sacar vapor.
Preparamos la guarnición; pelamos las zanahorias y las cortamos en rodajas finas , el ajo también pelado y picado . Calentar una sartén con 8 cucharadas de aceite y primero echamos los ajos , antes de que estén dorados añadimos las zanahorias y los guisantes , lo dejamos sofreír durante un minuto y echamos el vino blanco , subimos el fuego y lo dejamos hervir un poco por que pierda el alcohol , añadimos el caldo de pollo y dejamos hervir hasta que la zanahoria esté cocida , apagamos el fuego y rectificamos de sal y pimienta si es necesario.


Un cop el llom ben fred podem tallar les cordes que el lliguen i tallar rodanxes d’1 cm. de gruix mes o menys.
Es pot guardar tot per separat i aguanta molt bé uns quants dies a la nevera, així que és ideal per preparar amb antelació si tenim convidats, queda molt lluït i es ben fàcil. Per escalfar-ho millor tot per separat, la carn al forn i la guarnició i la salsa al foc.
I ja està, a disfrutar d’aquest plat que està de vici!
Aquesta recepta l'he adaptat d'una que vaig veure aquí:
http://javirecetas.hola.com/lomo-relleno/

 Una vez el lomo bien frío podemos cortar las cuerdas que lo atan y cortar rodajas de 1 cm. de espesor mas o menos.

Se puede guardar todo por separado y aguanta muy bien unos cuantos días en la nevera, así que es ideal para preparar con antelación si tenemos invitados, queda muy lucido y es bien fácil. Para calentar mejor todo por separado, la carne al horno y la guarnición y la salsa al fuego en dos ollas
Y ya está  listo, a disfrutar de este plato que está de vicio!
Esta receta la he adaptado de una que vi aquí: